„La Operă Împreună”. Spectacol unic în Italia, organizat de Federația Asociațiilor Românești și Moldovenești din Piemont

Federația Asociațiilor Românești și Moldovenești din Piemont va organiza evenimentul anual „La Operă Împreună”, în cinstea Zilei Naționale a României.

Evenimentul va avea loc luni, 4 decembrie 2023, de la ora 20.30, la Teatrul Carignano din Torino.

Va fi un spectacol unic, cu participarea unor tineri artiști români și italo-români, cu un amestec de muzică clasică, lectură, teatru și operă-pop.

Captură de ecran 2023-11-23 135048

Pe scena Teatrului Carignano vor evolua artiști precum grupul Ad Libitum Voices, cunoscut pentru stilul său de „operă pop”, actorul Vlad Scolari și pianistul Mihai Diaconescu.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Spectacolul își propune să fie un dialog artistic între diferitele limbaje culturale și să evidențieze legăturile dintre comunitățile românești și italiene, reflectând valorile FARM.

Evenimentul este realizat cu sprijinul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, Consulatului General al României la Torino și Primăriei Orașului Torino, marcând un exemplu de deschidere și dialog intercultural.

Federația Asociațiilor Românești și Moldovenești din Piemont demonstrează angajamentul său constant pentru promovarea culturii românești și a dialogului cu societatea torineză.

Ineditul acestui eveniment este subliniat de vânzarea rapidă a biletelor, care s-au epuizat în doar 65 de ore de la deschiderea rezervărilor, un record pentru evenimentele culturale ale Federației.

Acest entuziasm reflectă aprecierea și afecțiunea comunității românești față de tradiția și aniversarea Zilei Naționale a României.

FARM invită cu inimile deschise pe toți cei interesați să împărtășească frumusețea culturii românești în această seară specială.