La un pas de a fi obligată să se prostitueze după ce a venit în Italia cu fiica de 10 ani la un bărbat cunoscut pe Facebook

O tânără mamă din România a fost la numai un pas de a fi obligată să se prostitueze după ce s-a încrezut în promisiunile unui român din Italia cunoscut pe internet și rezident în localitatea Villa Literno, provincia Caserta, care a convins-o să vină la el, ca mai apoi să o sechestreze în casă timp de mai multe zile pentru a șantaja-o să se prostitueze. Bărbatul, alături de alți doi complici tot de origine română, pretindeau ca femeia să-și vândă corpul sau să le dea 1.000 de euro pentru a fi lăsată să plece, bani pe care victima nu-i avea.

Conaționala noastră l-a cunoscut pe bărbatul respectiv pe Facebook, scrie ziarul Il Mattino și n-a stat prea mult pe gânduri când acesta i-a propus să vină în Italia, unde i-a spus că o așteaptă un loc de muncă decent. Mai mult, femeia a luat-o cu ea și pe fiica ei în vârstă de numai 10 ani.

Când a aterizat în Italia însă, mai exact pe aeroportul din Napoli, era așteptată nu doar de bărbatul cunoscut pe rețeaua de socializare, ci și de alte două persoane. Cei trei au le-au dus apoi pe tânăra mamă și fiica ei într-o locuință din Villa Literno, unde au ținut-o sub sechestru mai multe zile la rând și i-au cerut să le plătească 1.000 de euro pentru a-și recâștiga libertatea sau să se prostitueze pentru a face rost de bani, din moment ce nu dispunea de această sumă.

Femeia a reușit într-un moment de neatenție din partea celor trei infractori să sune la niște rude din România care, la rândul lor, au contactat Ambasada României din Italia și au cerut ajutor. Angajații Ambasadei au luat apoi legătura cu autoritățile locale și cazul fost preluat de carabinierii din localitatea Casal di Principe care, datorită ajutorului oferit de un militar care vorbește limba română, au reușit să intre în contact prin telefon cu românca și să identifice locuința unde aceasta și fetița ei erau ținute prizoniere.

Conaționala noastră le-a descris astfel militarilor cum arată casa în exterior și, după o zi de căutări, aceștia au găsit-o și au intervenit în forță pentru a salva-o din mâinile celor trei persoane care o șantajau. Conform sursei citate, carabinierii au arestat un bărbat de 27 de ani, unul de 28 de ani și o femeie de 31 de ani, toți de cetățenie română și cu antecedente penale.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI