La Spezia: bărbat român înțepat de o viespe, moare după 20 de zile de agonie

La Spezia, în Liguria, un bărbat român de 44 de ani a murit după mai mult de 20 de zile de comă după ce a fost înțepat de o viespe.

Șocul anafilactic ca urmare a stării alergice a bărbatului a fost devastator și nu i-a dat nici o șansă de viață conaționalului nostru.

Vasiliu Nicolae, născut la 9 decembrie 1973 în Galați, România, dar de câțiva ani rezident în La Spezia, regiunea Liguria, a ajuns la repartul de reanimare al spitalului din localitate și nu și-a mai revenit din comă, petrecând ultimele 20 de zile într-o agonie totală.

„Sunt alergic la…” au fost ultimele sale cuvinte pe care le-a rostit către primele persoane care i-au sărit imediat în ajutor.

S-a întâmplat la Campiglia, unde bărbatul român, în după-amiaza acelei zile fatidice, mersese să dea o mână de ajutor unor prieteni angajați într-un șantier de construcții.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Imediat după înțepătura insectei, inima bărbatului a încetat să mai bată. Au reușit să o pună în mișcare, după încercări lungi de resuscitare, operatorii sanitari de pe ambulanța cu care românul a fost transportat de urgență la spital. Dar efortul lor, deși a avut un efect momentan, readucându-l la viață, nu avea să remedieze leziunile cerebrale cauzate de arestul cardiac suferit de tânărul român, care s-a stins 20 de zile mai târziu.

Despre reacțiile alergice la înțepăturile de albine și viespi

Reacțiile alergice sistemice la înțepăturile albinelor apar cu o frecvență de 4 la 1000 de cazuri. Reacțiile debutează la 2-60 de minute după contact și includ un spectru larg de simptome, care variază de la intensitate medie la severă și chiar amenințătoare de viață. Persoanele hipersensibile, care nu sunt la primul contact cu veninul acestor insecte vor prezenta prurit generalizat, urticarie, dispnee, greață sau crampe abdominale.

Deoarece aceste simptome au evoluție rapidă și gravă, pacientul este sfătuit să cheme de urgență ambulanța sau să se prezinte imediat la camera de gardă a celui mai apropiat spital de urgență. Astfel de reacții sunt extrem de periculoase, putând progresa spre șoc anafilactic, o situație care are risc vital pentru persoana care a suferit înțepătura.

Distribuie acest articol