Italia – Lamezia Terme, eveniment românesc dedicat Marii Uniri: „Uniți în suflet și în cuget”

Cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la Marea Unire, comunitatea românească din Lamezia Terme s-a reunit duminică, 4 noiembrie, pentru a se prinde în hora mare, se arată într-un comunicat transmis redacției noastre de Ciotlos Adina Alexandra, vicepreșidenta Asociației Pro Romania.

La evenimentul organizat de Asociatia Pro Romania și de Părintele Paroh Constantin Ghimisi, eveniment intitulat „UNIȚI ÎN SUFLET ȘI ÎN CUGET”, au participat un număr mare de români, frumos îmbrăcați în tradiționalul costum popular românesc.
Programul artistic a fost deschis prin intonarea imnului național de către toți cei prezenți, a urmat o mică prezentare istorică a Marii Uniri, s-au recitat poezii patriotice, s-a cântat și s-a dansat cu mic cu mare.

Copiii românilor din această comunitate au pregătit la cursurile „Școlii românești” dansuri populare, au învățat poezii și despre cum a fost înfăptuită Unirea, la orele de lucru manual au creat stegulețe și embleme cu tricolorul românesc. Cu mari emoții și cu multă bucurie, au prezentat pe scenă micul lor program artistic, mândrii că sunt români!

La final, toți cei prezenți s-au prins în hora unirii, ca simbol al unității, iar copiii au eliberat baloane în culorile stegului nostru românesc.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

 

Asociatia Pro Romania și Părintele Constantin Ghimisi mulțumesc tuturor celor care au făcut să prindă viață această zi memorabilă. Vă așteptăm cu drag la toate evenimentele conunității românești pentru a menține această frumoasă unitate și colaborare, se mai arată în comunicat. Doar împreună putem realiza lucruri mărețe: „Hai să dăm mână cu mână, toți cu inima română!”