L’Aquila – elicopter prăbușit în apropiere de Campo Felice. Toate cele 6 persoane care se aflau la bord au murit.

Tragediile în Italia par să nu se mai sfârșească, într-o singură săptămână având loc nu mai puțin de trei catastrofe, cu un număr foarte mare persoane decedate. După avalanșa de la hotelul Rigopiano, din 18 ianuarie, 2017, care până în prezent a provocat 15 morți și alte 14 persoane sunt date dispărute sub dărâmături, și accidentul de autobuz care a avut loc în sera zilei de 20 ianuarie, în care au murit 16 adolescenți de cetățenie maghiară, astăzi aflăm de la ANSA.it că un elicopter aparținând echipelor de intervenție medicală de la 118 din L’Aquila s-a prăbușit în localitatea Monte Cefalone, provincia L’Aquila.

Sursa foto: ANSA.it

„Elicopterul s-a prăbușit în localitatea Monte Cefalone, în apropiere de structurile sportive din Campo Felice. A intervenit în zonă în urma unui accident de schi și probabil executase deja intervenția și se întorcea înapoi”, a declarat inginerul Marco Cordeschi, expertul în avalanșe al primăriei din L’Aquila. „Va fi nevoie de timp pentru a înțelege cum a avut loc accidentul dar putem să presupunem că motivul principal a fost ceața, fiindcă e o problemă binecunoscută în acea zonă”, a mai declarat acesta.

În această după-amiază au fost încheiate operațiunile de recuperare a corpurilor celor 6 persoane care se aflau la bordul elicopterului și care, din primele relatări, se pare că au decedat în momentul prăbușirii.

Distribuie acest articol