L’Aquila: tânără română de 19 ani se sinucide după ce angajatorul refuză reînnoirea contractului de muncă

Ana Maria Cioponea. Sursa foto: profilul Facebook

Tragedia a avut loc în această dimineață de 14 decembrie 2017, când o tânără română de numai 19 ani s-a sinucis în urma unei perioade de depresie provocată de pierderea locului de muncă.

Potrivit ziarului Il Centro, tânăra noastră conațională se numea Ana Maria Cioponea și era rezidentă în localitatea Balsorano din provincia L’Aquila. Conform unor persoane apropiate, Ana Maria a trăit mai mulți ani în Irlanda, alături de părinții săi. Sosită în Italia, a lucrat ocazional într-un centru comercial din localitatea Sora dar angajatorul se pare că a refuzat reînnoirea contractului de muncă.

Din acest motiv, tânăra ar fi căzut într-o stare de depresie profundă care a făcut-o să recurgă la acest gest, scrie sursa citată.

Descoperirea tragediei a fost făcută chiar de tatăl său care, văzând că fiica sa nu mai iese din baie și nu mai răspunde, a forțat ușa și când a intrat a găsit-o pe Ana Maria spânzurată acolo.

La fața locului a fost chemată imediat o ambulanță dar pentru conaționala noastră nu mai era nimic de făcut. Trupul său neînsuflețit a fost transportat la morga spitalului din localitatea Sora iar carabinierii din localitatea Morino anchetează pentru a stabilit cu exactitate ceea ce s-a întâmplat.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Vă reamintim că pe teritoriul Italiei, este în curs, proiectul ”Itaca”, care oferă ajutor, susținere, informații și instrumente utile pentru depășirea depresiei. Cei interesați pot suna la numărul verde:

800.274.274 sau pot trimite un e-mail la linea.ascolto@progettoitaca.org

Deasemenea, Fundația IDEA, (Istituto per la ricerca e la prevenzione della depressione e dell’ansia), a pus la dispoziție numărul verde: 800 538 438.

Discuțiile cu persoanele calificate, ședințele cu psihologii, au toate un caracter de confidențialitate secret, nicio informație privitoare la pacient, la afecțiunile sale sau la terapia folosită nu pot deveni publice fără acordul expres al acestuia.