Latina – femeie română arestată pentru că și-a vândut fetița nou-născută pentru 20.000 de euro

Poliția din Latina a arestat în această dimineață de vineri, 28 aprilie 2017, trei persoane, printre care și o femeie de cetățenie română, pentru că au organizat și au participat la un proces de vânzare-cumpărare a unei fetițe nou-născute.

Ancheta polițiștilor a început în luna martie când o femeie de cetățenie italiană a sunat la primăria din Latina pentru a cere înregistrarea fiicei sale pe care, declara aceasta, a născut-o în propria casă. Funcționarul primăriei a făcut o programare pentru femeia în cauză, în acest scop, dar femeia nu s-a prezentat. Așadar funcționarul public a contactat-o din nou, însă a primit doar răspunsuri contradictorii și evazive de la aceasta.

Suspectând că ceva nu este în regulă, funcționarul primăriei a contactat poliția din Latina care a dat startul anchetei. În urma investigațiilor făcute de agenții de poliție reiese că femeia de cetățenie italiană, prin intermediul unui bărbat de origine marocană, a cumpărat de la o femeie de cetățenie română o fetiță nou-născută pentru prețul de 20.000 de euro.

Deși în Italia legea nu prevede cumpărarea unui copil ca fiind o infracțiune, ci doar vânzarea acestuia, femeia italiană a fost arestată pentru alterarea stării civile unui nou-născut, infracțiune prevăzută de Articolul 567 din Codul Penal italian, pedeapsa fiind între 5 și 15 ani de închisoare.

Femeia română, în schimb, a fost arestată pentru încălcarea Legii nr. 184/83 care, prin Articolul 71, consideră infracțiune vânzarea unui copil din partea unuia sau ambilor părinți și se pedepsește cu închisoare de la 1 la 3 ani dar și cu pierderea oricărui drept asupra copilului, acesta fiind dat spre adopție. Cetățeanul marocan a fost arestat în baza aceluiași Articol 71 din Legea nr. 184/83 care prevede ca fiind infracțiune și medierea vânzării unui copil și se pedepsește cu închisoare până la un an.

Fetița nou-născută a fost încredințată unei structuri protejate pentru copii ce aparține primăriei din Latina.

DISTRIBUIE
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol