Latina – femeie română arestată pentru că și-a vândut fetița nou-născută pentru 20.000 de euro

Poliția din Latina a arestat în această dimineață de vineri, 28 aprilie 2017, trei persoane, printre care și o femeie de cetățenie română, pentru că au organizat și au participat la un proces de vânzare-cumpărare a unei fetițe nou-născute.

Ancheta polițiștilor a început în luna martie când o femeie de cetățenie italiană a sunat la primăria din Latina pentru a cere înregistrarea fiicei sale pe care, declara aceasta, a născut-o în propria casă. Funcționarul primăriei a făcut o programare pentru femeia în cauză, în acest scop, dar femeia nu s-a prezentat. Așadar funcționarul public a contactat-o din nou, însă a primit doar răspunsuri contradictorii și evazive de la aceasta.

Suspectând că ceva nu este în regulă, funcționarul primăriei a contactat poliția din Latina care a dat startul anchetei. În urma investigațiilor făcute de agenții de poliție reiese că femeia de cetățenie italiană, prin intermediul unui bărbat de origine marocană, a cumpărat de la o femeie de cetățenie română o fetiță nou-născută pentru prețul de 20.000 de euro.

Deși în Italia legea nu prevede cumpărarea unui copil ca fiind o infracțiune, ci doar vânzarea acestuia, femeia italiană a fost arestată pentru alterarea stării civile unui nou-născut, infracțiune prevăzută de Articolul 567 din Codul Penal italian, pedeapsa fiind între 5 și 15 ani de închisoare.

Femeia română, în schimb, a fost arestată pentru încălcarea Legii nr. 184/83 care, prin Articolul 71, consideră infracțiune vânzarea unui copil din partea unuia sau ambilor părinți și se pedepsește cu închisoare de la 1 la 3 ani dar și cu pierderea oricărui drept asupra copilului, acesta fiind dat spre adopție. Cetățeanul marocan a fost arestat în baza aceluiași Articol 71 din Legea nr. 184/83 care prevede ca fiind infracțiune și medierea vânzării unui copil și se pedepsește cu închisoare până la un an.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Fetița nou-născută a fost încredințată unei structuri protejate pentru copii ce aparține primăriei din Latina.