Latina – tânără română adusă în Italia cu promisiunea unui loc de muncă, bătută, violată și obligată să se prostitueze. Soț și soție români arestați

Au convins-o să vină în Italia promițându-i un loc de muncă sigur dar, odată ajunsă în Peninsulă, au obligat-o să se prostitueze.

Numele lor este Valerian Voroneanu, în vârstă de 55 de ani, și Elena Voroneanu, de 54 de ani, soț și soție de cetățenie română care au adus o tânără română în Italia și au constrâns-o să se prostitueze prin bătăi și amenințări.

Ancheta a început în data de 5 iunie, relatează ziarul online Latina Today, când un echipaj al poliției rutiere a oprit câțiva cetățeni români, printre care o tânără care spunea că este obligată să se prostitueze.

Investigațiile agenților de la Poliția de Stat, care a preluat ancheta, au dus la descoperirea faptului că bărbatul, Valerian Voroneanu, ar fi sechestrat documentul de identitate al tinerei românce și i-ar fi dat acesteia un telefon celular al cărui număr a fost publicat pe diferite site-uri dedicate anunțurilor matrimoniale, împreună cu mai multe fotografii ale tinerei românce în ipostaze provocatoare.

Tânăra victimă a celor doi soți era obligată apoi să se întâlnească și să facă sex contra-cost cu cei care sunau iar întreaga sumă primită trebuia să i-o predea lui Valerian Voroneanu, scrie sursa citată.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Din relatările victimei reiese că aceasta reușise să se-ntoarcă în România pentru o perioadă, cu scuza că mama sa este grav bolnavă, și odată întoarsă în România, aceasta s-a ascuns în casa părinților săi pentru a evita să mai fie persecutată de soții Voroneanu.

Văzând că tânăra nu se mai întorcea în Italia, Voroneanu a început să o amenințe, trimițându-i mesaje pe Facebook, ca mai apoi să se prezinte chiar personal la locuința tinerei din România unde, sub efectul amenințărilor puternice, a convins-o să revină în Italia cu el.

Ajunsă din nou în Italia, coșmarul său a început de la capăt, dar de această dată era mult mai rău. Întâi a fost violată de Valerian Voroneanu și apoi bătută de mai multe ori iar în final a fost obligată din nou să se prostitueze în interiorul unui apartament din localitatea Aprilia, împreună cu alte două fete românce.

În urma anchetei și perchezițiilor făcute de polițiști, s-a confirmat că tot ceea ce a povestit tânăra victimă este adevărat și soții Voroneanu, pe care-i puteți vedea în imaginea de mai jos, au fost arestați.

Valerian Voroneanu (mijloc-dreapta) și Elena Voroneanu (mijloc-stânga) – Sursa: LatinaToday.it

 

Valerian Voroneanu este închis, în prezent, la penitenciarul din Latina, cu acuzația de proxenetism și viol, în timp ce soția sa, Elena Voroneanu, este închisă la penitenciarul pentru femei Rebibbia din Roma, cu acuzația de proxenetism.

Vă reamintim, ca de obicei, datele de contact la care trebuie să apelați pentru a denunța astfel de cazuri:

  • Telefon 114: serviciul ”Emergenza Infantile” folosit în același scop, pentru a denunța astfel de cazuri;
  • Telefono Azzurro la numărul 196 96: la acest număr puteți primi sfaturi din partea profesioniștilor despre cum să procedați în astfel de cazuri;
  • site-ul www.azzurro.it: unde veți putea intra în contact cu profesioniștii de laTelefono Azzurro.
  • adresându-vă forțelor de ordine, carabinieri sau poliție – telefon 112: în caz de suspiciune a unui astfel de caz, pentru a fi luate măsuri, este nevoie de o reclamație, altfel instituțiile statului nu pot interveni.
  • Serviciile sociale comunale sau consilieri ASL: dacă primesc reclamații de acest gen, serviciile sociale au dreptul de a porni o anchetă socială și a prelua cazul, denunțând la carabinieri

Citește și:

Distribuie acest articol