Laura, fetița de 5 ani moartă în accidentul aviatic din Italia. „Era blocată între flăcări, nu am reușit să o scot”

Se întorceau cu toții acasă, după o zi normală de weekend, când de pe cerul pe care Laura, o fetiță de numai 5 anișori, era obișnuită să privească cu drag avioanele ce zburau deasupra casei lor, a sosit moartea.

031140017-e991f0e8-7e22-4f66-956d-161897ed421e
Familia Origliasso, peste a cărei mașină s-a prăbușit avionul. Sursă foto: repubblica.it.

Familia Origliasso, compusă din tatăl Paolo, mama Veronica, fiul Andrea de 12 ani și Laura, menționată mai sus, locuiește la 200 de metri de aeroportul Torino-Caselle și mai avea puțin până să ajungă acasă când un avion din celebrele Frecce Tricolori, mândria aviației italiene, s-a prăbușit chiar peste mașina lor.

Principala ipoteză este că un stol de păsări a intrat în motorul aparatului de zbor și l-ar fi făcut astfel să se prăbușească.

379845590_780861870715107_688873093068004598_n
Avionul prăbușit. Sursă foto: Facebook/Luna Nuova.

„Când motorul unui avion lovește păsări sau, și mai rău, când acestea ajung în motor, se creează o situație cu adevărat complicată și chiar și cel mai experimentat pilot poate întâmpina dificultăți.

Vom vedea mai târziu dacă nu a avut loc vreo defecțiune, dar vă pot garanta că păsările reprezintă cu adevărat un coșmar pentru toți cei care pilotează un avion”, a declarat Alberto Bannino, președintele Aeroclub Torino.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Ceea ce a urmat apoi, și poate fi văzut în înregistrările video făcute de martori, este de neimaginat pentru mulți dintre noi.

A fost ca un val de foc. Mai întâi forța aerului a răsturnat mașina, apoi autovehiculului a fost cuprins de flăcări.

Tatăl, mama și Andrea au reușit să iasă dintre fiarele contorsionate ale autoturismului, dar pe fetiță nu au reușit să o salveze.

„Laura a rămas blocată în mașină, între flăcări, nu am reușit să o scot”, a declarat tatăl ei ulterior, citat de ziarul La Repubblica.

378123834_780861950715099_6182150308945374438_n
Mașina familiei Origliasso. Sursă foto: Facebook/Luna Nuova.

Paolo a încercat să o scoată cu mâinile, în timp ce striga după ajutor, subliniind cu disperare că nu reușea să o scoată.

A suferit diferite arsuri la brațe și pe corp, dar în cele din urmă tot nu a reușit să o salveze și au fost nevoiți cu toții să o vadă murind sub ochii lor.

Lângă mașină, se afla avionul care a provocat tragedie. Unele părți au ajuns și pe copaci, iar pilotul, un tânăr pe nume Oscar Del Dò, a făcut tot posibiul pentru a evita casele și fermele în timp ce se prăbușea, dar nu a reușit să evite acel autovehicul în care se afla familia Origliasso.

Nu putea să știe că două mașini treceau chiar în acel moment pe drumul de la sensul giratoriu San Francesco al Campo, chiar după aeroportul Caselle, care se întinde către câmpuri lângă pistă.

Oscar s-a catapultat din avion cu numai două sau trei secunde înainte de prăbușire, ceea ce indică faptul că a făcut tot posibilul să devieze aparatul de zbor pentru a se prăbuși într-o zonă în care să nu provoace victime.

Pilotul a ajuns la spital cu diferite răni, dar starea sa de sănătate nu este gravă.

Paolo – 49 de ani, Veronica – 41 de ani, și fiul lor Andrea, au ajuns și ei la spital, fiind internați la Regina Margherita.

Cel care a suferit rănile cele mai grave este tatăl, care a fost internat cu arsuri puternice la brațe și pe corp.

Arsurile suferite la exterior nu sunt nimic însă în comparație cu rănile interioare cu care a rămas în urma acestei tragedii și ale căror cicatrici va trebui să le poarte cu el toată viața.