Frosinone: doi bărbați români îmbrăcați în Moș Crăciun jefuiesc un magazin de cadouri

În dimineața zilei de ieri, 12 decembrie, la Alatri, în provincia Frosinone din regiunea Lazio, doi bărbați îmbrăcați în costum de Moș Crăciun, cu chipul descoperit, au săvârșit un jaf în dauna unui magazin de cadouri local, relatează cronachecittadine.it.

Cei doi, cu un puternic accent est-european, înarmați cu un cuțit și pe un ton amenințător, au ordonat proprietarului și unui client care se afla în magazin la momentul respectiv, să le dea banii pe care îi dețineau.
După ce au intrat în posesia a doar… 20 de euro luați de la clientul aflat în magazin, au fugit și s-au făcut nevăzuți la bordul unui autoturism.

Proprietarul magazinului a alertat imediat autoritățile iar carabinierii de la Compagnia din Alatri au coordonat intervenția mai multor patrule mobile, răspândind urmărirea celor doi bărbați pe întreg teritoriul regiunii.

Rafael Lingurar și Alin Ciurar

Câteva ore mai târziu, fugarii, purtând încă hainele lui Moș Crăciun, au fost interceptați și opriți într-un magazin din Fiuggi, unde se refugiaseră în încercarea de a evita controlul forțelor de ordine. Au fost identificați de către polițiști ca fiind Alin Ciurar în vârstă de 42 de ani și Rafael Lingurar de 30 de ani, ambii de naționalitate română. În urma percheziției corporale a fost recuperată suma de 20 de euro furată de cei doi.

VIDEO: Momentul arestării celor doi îl puteți urmări aici.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Cei doi bărbați români au fost arestați și au primit obligația de a părăsi teritoriul cu interdicția de a se întoarce timp de trei ani pe teritoriul provinciei Frosinone.