Lecce – naște singură în casă, dar copilul moare. Medicii care au consultat-o, anchetați pentru ucidere din culpă.

Tragedia a avut loc în localitatea Nardò, din provincia Lecce, unde în dimineața zilei de duminică, 12 februarie, 2017, în jurul orei 4:00, o româncă de 37 de ani a fost nevoită să nască de una singură în propria locuință, naștere prin care, din cauze încă necunoscute, a adus pe lume un copil fără viață.

Soțul, și el tot de naționalitate română, se afla la muncă în afara localității la acea oră, iar conaționala noastră a început să se simtă rău. A înțeles imediat că a sosit clipa nașterii și a chemat o vecină să o ajute, însă aceasta nu a putut face altceva decât să cheme ambulanța.

Între timp, femeia a născut, dar, conform declarațiilor medicilor de pe ambulanță, copilul era mort la sosirea lor. Medicii au transportat românca noastră la spitalul San Giuseppe Da Copertino din Lecce, aceasta aflându-se în stare de șoc și fără să realizeze ce s-a întâmplat, în timp ce corpul copilul a fost transportat în camera mortuară a spitalului Vito Fazzi din aceeași localitate.

Toate acestea s-au întâmplat, însă, după ce femeia a fost la nu mai puțin de 3 controale în ultimele 7 zile, înainte de naștere, la spitalul Santa Caterina Novella din localitatea Galatina, ultimul control având loc chiar vineri, 10 februarie.

La spitalul din Galatina medicii i-au spus femeii că totul este în regulă și că nașterea ar trebui să aibă loc în jurul zilei de 20 februarie, când s-ar fi împlinit 9 luni de sarcină, motiv pentru care femeia a stat liniștită acasă și soțul a plecat din localitate fără nicio grijă, ca mai apoi să aibă loc tragedia, la nici 48 de ore de la ultima consultație.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Procuratoarea Stefania Mininni a deschis o anchetă în acest sens cu acuzația de ucidere din culpă pentru medicii de la spitalul Santa Caterina Novella din Galatina, dând ordin pentru strângerea tuturor documentelor medicale ale femeii cu scopul de a verifica dacă ultimele consultații au fost făcute ca la carte. De asemenea, în urma autopsiei, anchetatorii doresc să afle dacă nou-născutul a murit înainte de naștere sau în urma nașterii.