Lia Solomon și medicina tinereții veșnice la Milano. Fostă elevă a Anei Aslan

Lia Solomon este medic estetist, geriatru și gerontolog la Milano și a fost eleva Anei Aslan, biolog român specialist în gerontologie care a evidențiat importanța procainei în ameliorarea tulburărilor distrofice legate de vârstă, aplicând-o pe scară largă în clinica de geriatrie, sub numele de Gerovital.

În 1974 Lia Solomon a absolvit Facultatea de medicină și farmacie Carol Davila din București și a lucrat ca medic în prevenirea și tratamentul îmbătrânirii la Institutul Internațional de Gerontologie și Geriatrie Ana Aslan din București până în anul 1983.

Lia Solomon se apropie acum de vârsta de 70 de ani și în Italia a venit cu 35 de ani în urmă. Despre acele timpuri ea spune: „Destinul m-a trimis, pentru că nu voiam să rămân. Am avut o propunere de un centru Aslan la Milano, din partea unei familii, el era profesor la Facultatea de Medicină din Milano și soția era psiholog tot acolo. Erau prieteni foarte buni cu profesoara mea, cu Ana Aslan. Între timp, m-am înscris la Facultatea de Medicină, unde mi-a fost recunoscută diploma mea de la București și pregăteam centrul de pe lacul Maggiore, pe care ar fi trebuit după un anumit timp să-l deschid”, povestește Lia Solomon pentru Libertatea. Pentru că acel medic a murit cu puțin timp înainte de deschiderea centrului, ea a rămas a nimănui. Dacă se întorcea, rămânea fără postul la ‘Ana Aslan’, fiindcă depășise timpul de ședere peste hotare. Așa că, în 1985, și-a deschis cabinet în Milano.

„Având în vedere pasiunea (practic ‘hobby-ul’ meu) pentru medicina estetică și legătura strânsă dintre îmbătrânire și estetică, am urmat cursul de patru ani și am absolvit Facultatea de Medicină Estetică la SMIEM – Agorà din Milano.”, specifică medicul geriatru-estetist în curriculum său.

Activitatea Liei Solomon este una de invidiat, medicul de origine română se poate lăuda cu o bogată experiență clinică în gerontologie și geriatrie, dar și ca expert în medicina estetică. Este lector la Universitatea „Cardinalul G. Colombo”, Milano, pentru probleme legate de îmbătrânire și estetică. Colaboratoare în diverse reviste și ziare: Corriere della Sera, Corriere Salute, Il Giorno, Tutto Donna, Salute e Bellezza, Donna, Sapere e Salute, Fitness, Marie Claire, Io Donna, Stile, Silhouette. Consultant telematic la nivel național – Număr verde 800/580073 – pentru probleme de sănătate în general, dar mai ales pentru probleme de îmbătrânire psihofizică și estetică. Colaborator – corespondent al revistei „Vivere sani e belli” pentru rubrica „întrebări și răspunsuri”.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Sursa foto: Libertatea

Distribuie acest articol