Locuri de muncă în Europa: șoferii şi agricultorii, lucrătorii cei mai căutaţi în străinătate

Angajatorii din Spaţiul Economic European (SEE) oferă, prin intermediul reţelei EURES România, 1.789 de locuri de muncă vacante în 19 ţări, majoritatea pentru muncitori necalificaţi, arată datele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), publicate miercuri, 22 noiembrie, informează  Agerpres.

Spania (815 locuri vacante), Portugalia (330) şi Danemarca (cu 200) se situează pe primele trei poziţii ale ierarhiei privind numărul de locuri de muncă vacante.

Potrivit sursei citate, în Spania, se caută 800 de muncitori necalificaţi pentru cules de căpşune, dar şi 10 sudori, trei tehnicieni, un inginer automatizări şi un montator structuri (panouri) metalice.

În Portugalia, din totalul locurilor disponibile, 300 sunt pentru culegători de zmeură, iar 30 pentru culegători de zmeură, mure şi afine.

Danemarca are nevoie de 200 de lucrători în agricultură (culegători de mazăre), iar Cehia pune la dispoziţie 98 locuri de muncă (30 şofer autobuz, 20 şlefuitor, pilitor, câte 15 pentru forjor şi operator CNC, câte cinci pentru electrician auto, şofer tir şi mecanic auto, iar câte un post pentru electrician, tehnician frigidere şi tehnician la maşini pentru prelucrarea produselor din plastic).

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Locuri de muncă vacante sunt oferite şi în Marea Britanie, Finlanda, Germania, Italia, Slovacia, Malta, Belgia, Luxemburg, Ungaria, Norvegia, Suedia, Slovenia, Polonia şi Irlanda.

Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot viziona ofertele accesând www.eures.anofm.ro, sau se pot prezenta la sediul agenţiei judeţene pentru ocuparea forţei de muncă de domiciliu sau reşedinţă, unde consilierul EURES îi poate îndruma.