Locuri de muncă pentru îngrijitoare, infermieri, operatori sociali și baby sitter pe noul portal dedicat sectorului familiar NetworkCare

În urmă cu câteva săptămâni un nou portal online a fost lansat în Italia, dedicat pentru persoanele care vor să găsească un loc de muncă pe post de menajeră, îngrijitoare sau baby-sitter, precum și persoanelor care caută să angajeze oameni în acest sector.

Network Care este un proiect a cărui idee a pornit de la ”nevoia de a găsi o persoană de încredere pentru a asista un membru al familiei”, explică Gianmarco Bonan, un tânăr programator italian al cărui birou își are sediul în localitatea Crevacuore din provincia Biella.

„Eu m-am ocupat de partea legată de Internet dar la inițiativă au participat alți trei profesioniști printre care și un expert în sectorul social și sanitar și un avocat, pentru problemele legale”, povestește tânărul programator.

Portalul este dedicat numai persoanelor care caută un loc de muncă sau caută să angajeze o persoană pentru muncă în sectorul familiar, cum ar fi: îngrijitoare, infermieri, operatori sociali, baby sitter, etc. Portalul este disponibil în mai multe limbi, acestea fiind: italiană, franceză, engleză, spaniolă, română și ucraineană.

„Network Care este un nou serviciu de asistență gratuit pentru cetățeni și în scurt timp a obținut rezultate importante în materie de înregistrări și consultări, cu o bază de date actualizată prin intermediul căreia multe persoane și-au găsit un loc de muncă în Italia”, a adăugat fondatorul.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Cum funcționează portalul Network Care?

În primul rând, prima dată când se accesează site-ul la adresa web www.network.care, apare o interfață în limba italiană care poate fi schimbată foarte ușor în limba română, pentru cei care vor să înțeleagă mai bine cele scrise pe site.

Pentru a schimba limba, este de ajuns să dați click în partea dreaptă de sus, unde scrie „Italiano” și din lista care se deschide să selecționați limba română, dacă vizitați site-ul de pe un computer sau laptop, sau apăsați pe cele trei liniuțe orizontale din stânga sus, dacă vizitați site-ul cu un telefon mobil, apoi dați click pe săgeata de lângă cuvântul „Italiano”, în lista care va apărea.

După ce ați ales limba dorită, în acest caz presupunem limba română, indiferent că vreți să găsiți un loc de muncă sau vreți să găsiți o persoană care să lucreze pentru dumneavoastră, trebuie să vă înregistrați.

Pentru a vă înregistra, dacă sunteți în fața unui computer, dați click pe link-ul din stânga sus unde scrie „Înregistrează-te pe loc!”, în timp ce de pe telefon trebuie să dați click din nou pe cele trei liniuțe orizontale din stânga sus și apoi pe „Conectează-te”.

Odată ce ați făcut asta, indiferent dacă sunteți cu telefonul în mână sau în fața computerului, pe ecran va apărea o fereastră de autentificare pentru utilizatori deja existenți. Dacă nu aveți un cont încă, trebuie să dați click din nou pe „Înregistrează-te pe loc!”, în partea de sus a ferestrei deschise, și va apărea formularul de înregistrare care vă oferă două opțiuni:

  • Înregistrare folosind direct contul Facebook;
  • Înregistrare introducând datele dumneavoastră persoanele, precum Nume, adresa e-mail sau telefon și data nașterii.

Vă sfătuim, totuși, să folosiți a doua opțiune și să nu vă înregistrați folosind contul Facebook, pentru diverse motive care țin de intimitatea dumneavoastră.

Odată efectuată înregistrarea, veți fi readus pe pagina principală a site-ului unde aveți din nou opțiunea, fie de a căuta o persoană care să lucreze pentru dumneavoastră, fie de a deveni operator, dacă sunteți în căutarea unui loc de muncă.

Pentru a căuta o persoană în sectoarele menționate mai sus, este de ajuns să introduceți localitatea în care vreți să găsiți o persoană disponibilă în acest sector și vă va apărea imediat o listă cu o mulțime de persoane disponibile.

Dacă, în schimb, doriți să găsiți un loc de muncă pentru profesiile specificate mai sus, va trebui să vă înregistrați ca operator și să arătați că sunteți disponibil/ă. Pentru asta, fie că vizitați site-ul de pe mobil sau de pe computer, trebuie, mai întâi, să fiți conectat pe site.

Așadar, dacă nu sunteți conectat încă pe site, dați din click pe link-ul din dreapta sus unde scrie „Înregistrează-te acum”, dacă sunteți în fața unui computer, sau, dacă accesați site-ul de pe un telefon, dați click pe butonul portocaliu unde scrie la fel, „Înregistrează-te acum”.

În funcție de cum ați ales să faceți înregistrarea inițial, vă puteți conecta pe site fie introducând adresa de e-mail și parola dumneavoastră, fie dând click pe „Înregistrează-te acum cu Facebook”, dacă înregistrarea inițială a fost făcută prin Facebook.

Acum, pentru a vă arăta disponibilitatea pentru un loc de muncă, trebuie vă înregistrați ca operator, ceea ce presupune să introduceți câteva date personale și o descriere despre dumneavoastră în baza de date a site-ului.

Pentru a face acest lucru, dați click pe butonul „Devino operator” din stânga sus sau din centrul paginii și veți fi direcționat către un formular online pe care trebuie să-l completați cu datele cerute, așa cum puteți vedea în imaginea de exemplu de mai jos.

Vă sfătuim, în acest scop, să introduceți datele corecte, numărul de telefon și adresa e-mail reală și o poză de profil cu dumneavoastră, de preferință de la un loc de muncă precedent, pentru a prezenta cât mai multă încredere și a putea fi contactat/ă cât mai repede.

De asemenea, în secțiunea „Cine sunt” din formular, având în vedere că site-ul este dedicat persoanelor care vor să angajeze sau să găsească un loc de muncă în Italia, vă sfătuim să scrieți o prezentare despre dumneavoastră în limba italiană, pentru a fi luat în considerare de posibilii angajatori.

După ce ați introdus toate datele și ați controlat bine ca acestea să fie corecte, dați click pe butonul „Trimite” din stânga-jos. Datele dumneavoastră vor fi salvate în baza de date a portalului și pagina se va reîncărca, cerându-vă apoi să verificați numărul de telefon introdus.

Pentru a verifica numărul de telefon, dați click pe butonul verde pe care scrie „Pentru a trimite codul de verificare la (numărul de telefon) fă clic aici”. În urma acestei acțiuni, veți primi prin SMS un cod de verificare pe care trebuie să-l introduceți în căsuța respectivă de sub butonul verde, unde scrie „Introdu codul primit prin SMS”.

Odată verificat numărul de telefon, în scurt timp, profilul dumneavoastră va deveni vizibil pentru posibilii angajatori și aveți șanse foarte mari să găsiți un loc de muncă în zona dumneavoastră de interes.

Pentru orice problemă care o aveți pe site-ul Network Care, puteți contacta echipa care se ocupă de portal dând click aici.