Logodnicul româncei care a murit în Italia într-un teribil accident: „Era îngerul meu, ne unea o iubire profundă”

Paraschiva Huțu, o româncă de 56 de ani, a murit sâmbătă, 6 februarie, într-un accident pe autostrada A4 din nordul Italiei. Mașina ei a fost izbită cu viteză de un autoturism care circula pe contrasens, iar apoi a luat foc. Paraschiva a murit carbonizată, în interiorul mașinii.

Femeia urma să se căsătorească în această primăvară cu partenerul ei, Sergio, care o aștepta la Trieste pentru a petrece împreună sfârșitul de săptămână. Despre Paraschiva, logodnicul ei italian a spus printre lacrimi: „Era îngerul meu, ne unea o iubire profundă.”

- Continuarea după publicitate -

Ambii divorțați de mai mulți ani, ea locuia la mai întâi la Trieste, apoi s-a mutat la San Biagio di Callalta, în provincia Treviso, unde își cumpărase o locuință. Se cunoșteau de mai mult timp, apoi și-au dat seama că au multe lucruri în comun, s-au îndrăgostit unul de altul și au hotărât să se căsătorească.

Anul trecut Sergio a fost diagnosticat cu SLA (scleroza laterală amiotrofică), dar cu Paraschiva alături totul era mai ușor. „Din păcate, în această perioadă ne vedeam doar la sfârșit de săptămână – a spus Sergio într-un video reportaj realizat de Antenna Tre – ea era ocupată, lucra la fabrica De Longhi, iar eu sunt acasă, în concediu de boală.”

Paraschiva, „Paola” așa cum o numeau italienii, mergeau de la Treviso la Trieste în fiecare weekend. „O așteptam cu drag, eram ca un copil care îl așteaptă pe Moș Crăciun – a mai spus italianul – o așteptam cu brațele deschise.”

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Sâmbătă, în ziua tragediei, Sergio, văzând că femeia nu mai ajunge, a încercat să o contacteze telefonic, dar fără succes. Vestea teribilului accident în care Paola și-a pierdut viața i-a fost dată de agenții de poliție care i-au bătut la ușă. „Mi-au spus mai întâi că trebuie să stau jos și în momentul acela am înțeles totul, nu mai era necesar nici să deschidă gura, mi-am dat seama că s-a petrecut o tragedie.”

Sergio, împreună cu cei doi fii ai Paraschivei, care trăiesc în Germania, au angajat un avocat care să urmărească toate cercetările care se fac în acest caz. „Va iniția procedurile prin care familia va primi trupul neînsuflețit, care practic nici nu există, sunt doar câteva bucăți care au mai rămas din el.”

Sergio nu înțelege cum de șoferul vinovat de accident a putut să parcurgă mulți km pe contrasens fără ca nimeni să-l oprească. „Cineva ar fi putut interveni, nu se știe cum de-a putut merge atâția km fără ca nimeni să-l oprească.” Dar tot Sergio a adăugat cu resemnare: „Desigur, nu-i putem comanda noi destinului și înapoi în timp nu ne mai putem întoarce. Ceea ce s-a întâmplat, s-a întâmplat.”

Joi, 10 februarie, în biserica Olmi din San Biagio este programată, la ora 19.30, o procesiune în amintirea româncei noastre. Alături de parohul cătunului San Biagio va fi și un preot român ortodox.

Între timp, șoferul de 49 de ani din Capodistria (Slovenia), care a provocat tragicul accident, va fi audiat în această după-amiază de judecătorul de instrucție pentru validarea mandatului de arestare. El este încă în spital, păzit de polițiști.

- Continuarea după publicitate -