Loredana Groza: emigrarea tinerilor români, un exod dureros pentru țara noastră

Loredana Groza, într-un interviu la #PastiladeMotivaţie vorbește despre perioada comunistă și de ce a ales să se întoarcă în ţară, deşi în anii 90 îşi făcuse o frumoasă carieră în Italia. Nu ştie dacă i-ar fi plăcut ca Elena, fiica sa, să se nască în altă ţară, dar priveşte cu durere la tinerii care aleg să părăsească România.

Prin anii ’90, artista și-a reînceput cariera în Italia, dar la un moment dat a renunțat și s-a întors în România. Despre acest episod Loredana Groza mărturisește: „M-am întors pentru că mi-am dat sema că, oricât aş vrea, nu voi putea să vorbesc şi să cânt pe limba mea. Nu este întâmplător că ne naştem într-un loc. Nu aş fi putut să mă simt niciodată la fel de împlinită ca atunci când veneam din România să cânt în Italia sau în America. Când mă simt româncă este cu totul diferit.”

La întrebarea dacă i-ar fi plăcut ca fiica ei să crească și să trăiască în altă țară decât România, artista a răspuns:

„În ziua de astăzi nu mai este ca atunci când ne-am născut noi, când eram în închisoarea comunistă şi ne era frică să ieşim şi din bloc. Acum eşti liber să mergi oriune, nu mai contează unde te-ai născut. Important este să nu părăsim chiar toţi această ţară frumoasă. Văd cozi enorme la ambasade, sunt numai tineri, este un exod dureros. Mi-aş dori să putem să reuşim să-i ţinem aici, ţărişoara asta chiar merită o şansă. Nu este întâmplător locul în care ne naştem, în anii ’90 mi-am făcut o carieră extrem de frumoasă în Italia dar mi-am dat seama că nu o să mă simt niciodată împlinită”, a spus Loredana.