Loredana Groza: emigrarea tinerilor români, un exod dureros pentru țara noastră

Onoranze Funebri Alina

Loredana Groza, într-un interviu la #PastiladeMotivaţie vorbește despre perioada comunistă și de ce a ales să se întoarcă în ţară, deşi în anii 90 îşi făcuse o frumoasă carieră în Italia. Nu ştie dacă i-ar fi plăcut ca Elena, fiica sa, să se nască în altă ţară, dar priveşte cu durere la tinerii care aleg să părăsească România.

Prin anii ’90, artista și-a reînceput cariera în Italia, dar la un moment dat a renunțat și s-a întors în România. Despre acest episod Loredana Groza mărturisește: „M-am întors pentru că mi-am dat sema că, oricât aş vrea, nu voi putea să vorbesc şi să cânt pe limba mea. Nu este întâmplător că ne naştem într-un loc. Nu aş fi putut să mă simt niciodată la fel de împlinită ca atunci când veneam din România să cânt în Italia sau în America. Când mă simt româncă este cu totul diferit.”

- Continuarea articolului după publicitate -

La întrebarea dacă i-ar fi plăcut ca fiica ei să crească și să trăiască în altă țară decât România, artista a răspuns:

„În ziua de astăzi nu mai este ca atunci când ne-am născut noi, când eram în închisoarea comunistă şi ne era frică să ieşim şi din bloc. Acum eşti liber să mergi oriune, nu mai contează unde te-ai născut. Important este să nu părăsim chiar toţi această ţară frumoasă. Văd cozi enorme la ambasade, sunt numai tineri, este un exod dureros. Mi-aş dori să putem să reuşim să-i ţinem aici, ţărişoara asta chiar merită o şansă. Nu este întâmplător locul în care ne naştem, în anii ’90 mi-am făcut o carieră extrem de frumoasă în Italia dar mi-am dat seama că nu o să mă simt niciodată împlinită”, a spus Loredana.

SUSȚINE PUBLICAȚIA NOASTRĂ

Mai multe articole mai jos

Publicitate
Susține publicația noastră!