LSRS Italia: Fenomenul migrației prin perspectiva migranților. Eveniment online

În data de 17 martie 2022, ora 19:00 Liga Studenților Români din Străinătate, Filiala Italia (LSRS Italia) organizează evenimentul numit „Fenomenul migrației prin perspectiva migranților” din cadrul proiectului „IDEEuropa – Discuții despre Europa de mâine”. Seria de evenimente este organizată sub forma de conferințe și dezbateri între tineri și experți din diverse domenii având scopul de a pune în lumină idei despre direcția pe care Europa o va lua în viitor.

Această conferință organizată de LSRS se bazează în primul rând pe o cultură a dialogului deschis și reprezintă un real exercițiu de democrație pentru tineri, care sunt încurajați în acest fel să se implice activ și să își exprime opiniile în public. Evenimentele se desfășoară pe fondul Conferinței privind viitorul Europei, o inițiativă lansată de către Parlamentul European, Consiliul European și Comisia Europeană.

Se vor purta discuții cu privire la chestiunea migrației românilor în Italia și a consolidării diasporei în această țară. De asemenea, se vor pune în lumină probleme importante ale românilor de aici, în special ale tinerilor și să vedem cum putem găsi soluții.

Vor fi prezenți invitații: Bianca Mihaela Vasile și Andrei Iacob. Cei doi cercetători sunt autorii unui studiu științific recent despre fenomenul migrației în ultimii 30 de ani, pe baza căruia vom construi dezbaterea.

Discuția va fi moderată de Fabiola Girneata, specializată în antropologie (Universitatea Bologna) si Daniela Călugărul (Universitatea Sapienza, Roma).

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Evenimentul va fi transmis live pe pagina de Facebook a LSRS https://bit.ly/377FWoB și pentru a participa va trebui accesat linkul de pe platforma ZOOM care va fi publicat pe pagina respectivă.