LSRS Italia – Oportunități de carieră pentru TINEri

Echipa LSRS a lucrat în ultimele luni la un proiect nou, al cărui scop este de a-i ajuta pe tineri să se integreze pe piața oportunităților de muncă din Italia. Proiectul este organizat în colaborare cu GRASP Milano, Global Romanian Society for Young Professional, și cuprinde mai multe activități: organizarea de seminarii educative, workshop-uri și training-uri pentru studenți privind utilizarea unor platforme specializate. În acest sens am creat un grup pe platforma Linkedin numit „Oportunități de carieră pentru TINEri – Italia”.

În mod concret „Oportunități de carieră pentru TINEri – Italia” vizează să fie un mediu de promovare a diverselor oportunități de internship-uri remunerate sau de job-uri full-time în Italia în firme, agenții sau companii din diferite domenii în care se vorbește limba română sau în care lucrează români. Pe scurt, grupul își propune să intersecteze interesele firmelor care caută angajați cu aspirațiile tinerilor care caută să se angajeze. Așadar, grupul de Linkedin este dedicat tuturor studenților români interesați de a căuta un job și de asemenea el se adresează tuturor persoanelor fizice și juridice ce doresc să împărtășească oportunitățile de angajare pe care le oferă.

De asemenea, în cadrul acestui proiect vom organiza un ciclu de seminarii ce vor fi ținute de experți în domeniul lor de activitate, aflați în contact cu GRASP Milano și LSRS Italia. Obiectivul seminariilor este de a le împărtăși studenților sfaturi, curiozități și răspunsuri despre felul în care putem intra într-un mod eficient pe piața oportunităților de muncă.

Primul seminar online se numește „Tips & Tricks despre profilul tău LinkedIn cu Andreea Duță” și se va ține miercuri 09/03/2022 la ora 19.00 (Italia). Această lecție își propune să vă ajute să creați un profil profesional pe platforme și să vă explice cum să îl promovați. Găsiți detaliile pe paginile noastre Facebook și Instagram.

Linkul de acces: https://www.linkedin.com/groups/9162041/

UP SERVICE DESPĂGUBIRI