LSRS Italia organizează conferința „Viitorul Mișcărilor politice europene”

În data de 07 decembrie Liga Studenților Români din Străinătate, filiala Italia, va organiza a doua conferință din cadrul evenimentului online European’s Union Global Implications: Romania’s membership, un proiect al cărui scop este acela de a oferi studenților o educație de calitate în domeniul științelor politice și relațiilor internaționale.

În cadrul acestei conferințe, intitulată „Viitorul Mișcărilor politice europene”, discuția se va centra în jurul ideologiilor politice de ieri, de azi și din viitor.

Așadar, scopul acestei conferințe este de a examina prezența diverselor grupări existente în spectrul politic european, în contextul dificultăților geopolitice și economice din ultimii ani.

În acest sens vom analiza cele două orientări politice majore, convențional numite stânga și dreapta, acordând o mică atenție și mișcărilor politice cu o tentă extremistă, prezente în unele state europene.

LSRS consideră că este importantă o dezbatere publică pe aceste subiecte deoarece vrea să sublinieze importanța democrației și a dialogului ca instrumente prin care se pot rezolva problemele societății chiar și în perioadele critice precum cele în care trăim în ziua de astăzi și care vor fi și în viitor.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Invitată în cadrul acestui eveniment este Daniela Pisoiu cercetătoare la Institutul Austriac pentru Afaceri Internaționale.

A absolvit doctoratul la Universitatea din St Andrews în cadrul Centrului pentru studiul terorismului și al violenței politice și a efectuat cercetări pe teren în Austria, Germania și Franța, precum și în alte țări europene.

Conferința online va începe la ora 19:00. Pentru a participa accesați următorul link:https://meet.google.com/qum-cvgp-ipr.