Lucca – Alina Nicoleta Talpiga, mamă a 2 copii, strivită de autobuz în noiembrie 2016. Șoferul judecat pentru omor din culpă

Pe data de 21 aprilie 2017, Alessio Fedele Bianchi, în vârstă de 43 de ani, rezident în localitatea Careggine, provincia Lucca, va apărea pentru o audiență preliminară în fața judecătorului Riccardo Nerucci pentru a răspunde la acuzația de omor din culpă, în urma decesului unei femei românce, strivită de autobuzul pe care acesta îl conducea.

Tragedia a avut loc în jurul orei 13:00 din data de 12 noiembrie 2016, în localitatea Castelnuovo di Garfagnana din provincia Lucca, unde conaționala noastră, Nicoleta Alina Talpiga, în vârstă de 36 de ani și mamă a doi copii, tocmai coborâse dintr-un autobuz de transport public ce aparținea firmei Ctt Nord. În încercarea de a-și continua drumul după ce Alina a coborât, încercând să facă o curbă la dreapta, fără a observa că femeia aștepta pe margine să treacă autobuzul pentru a-și continua drumul, șoferul a prins femeia între autobuz și un zid, provocându-i decesul pe loc.

Acum, șoferul autobuzului urmează să fie judecat pentru omor din culpă iar în proces partea vătămată este constituită din partenerul Alinei, Franco Nicoziani, de 58 de ani, originar din Belgia, și mama Alinei, Angela Nica, în vârstă de 57 de ani. Aceștia vor fi asistați de avocatul Luigi Velani.

Nicoleta Alina Talpiga – Sursa foto: BlitzQuotidiano.it

În acea zi de sâmbătă, 12 noiembrie, Alina era așteptată acasă pentru a sărbători onomastica unuia dintre cei doi copii săi. Moartea sa a suscitat o durere profundă în comunitatea din Castelnuovo di Garfagnana, unde Alina locuia de ani de zile și unde era apreciată de toți.

Alina a lucrat ca vânzătoare la magazinul Crai din localitatea Castelnuovo di Garfagnana pentru o perioadă de timp, apoi a continuat să lucreze ca îngrijitoare la mai multe familii din zonă.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Corpul neînsuflețit al Alinei a fost îngropat în data de 14 noiembrie 2016, în cimitirul localității Piazza al Serchio, ceremonia religioasă fiind ținută de preotul ortodox Liviu Marina.