Lucca: îngrijitoare română prădată de o hoață în magazin, i-a furat telefonul și portofelul cu 500 de euro și documentele în el

Lulu, femeie română de 48 de ani care lucrează ca badantă la fix în localitatea Ghivizzano din provincia Lucca a decis vineri, 16 februarie 2018, să profite de singura sa zi liberă pe săptămână pentru a face câteva cumpărături în orașul Lucca.

După ce s-a plimbat prin mai multe magazine, timp de o oră, pentru a face unele cumpărături pentru bătrâna pe care o îngrijește, în jurul orei 17.30 conaționala noastră s-a oprit la magazinul Tata din via Santa Croce, unde a văzut în vitrină o pereche de pantofi care îi plăceau.

Magazinul Tata din Lucca, unde a avut loc furtul. Sursa: IlTirreno.it

Cum a intrat în magazin, a întrebat-o pe vânzătoare, care era singură în magazin, dacă poate să probeze pantofii. Așadar s-a așezat pe o canapea situată cu spatele către intrarea în magazin pentru a proba încălțămintea.

Între timp, în magazin a intrat o femeie cu vârsta în jur de 50 de ani, cu pielea închisă la culoare dar care vorbea bine limba italiană, îmbrăcată cu o geacă lungă, neagră, pantofi negri, o pălărie de lână de culoare bej și ochelari de vedere cu ramă aurită. Aceasta s-a îndreptat și ea către vânzătoare, întrebând-o despre o pereche de pantofi pentru bărbați, mărimea 38.

„O întrebare ciudată, având în vedere că modelele de pantofi pentru bărbați pe care le avem noi pornesc de la mărimea 42. I-am arătat câteva produse înainte de a avea loc furtul dar părea că nu mă ascultă deloc. Apoi, într-o secundă, a trecut prin spatele doamnei și i-a furat totul”, povestește vânzătoarea citată de ziarul Il Tirreno.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În timp ce Lulu, conaționala noastră, proba pantofii doriți, infractoarea a reușit să-i fure telefonul și portofelul pe la spate și a ieșit din magazin, îndreptându-se spre piazza Bernardini.

Femeia română și-a dat seama de ceea ce s-a întâmplat abia când a mers la casă să plătească pantofii și a observat că-i lipsește atât portofelul, în care avea 500 de euro și documentele de identitate, cât și telefonul de ultima generație pe care-l avea în geantă, alături de portofel. Atunci a izbucnit în plâns.

La fața locului au fost chemați polițiștii care, după ce s-au pus de acord cu proprietarul magazinului, s-au asigurat că vor vizualiza înregistrările video de la camerele de supraveghere din magazin pentru a încerca să identifice hoața.

Între timp, singura consolare a îngrijitoarei româncei a fost un gest foarte frumos din partea vânzătoarei din magazinul respectiv care i-a făcut cadou perechea de pantofi pe care Lulu intenționa să o cumpere înainte de a-i fi furați banii.

Distribuie acest articol