Lucian, muncitorul român mort pe un șantier din Italia. Angajatorul este cercetat pentru omor din culpă

Marți, 6 iunie, la Montefalco, în provincia Perugia, vor fi organizate funeraliile lui Lucian Gheorghe Sotir, românul în vârstă de 43 de ani care a murit într-un tragic accident de muncă, pe 30 mai, pe un șantier din centrul istoric, lângă Piazza Mustafà, informează publicația Tutto Oggi.

Ceremonia religioasă va avea loc la ora 15:30, la Biserica Sant’Agostino.

Între timp ancheta continuă, iar angajatorul muncitorului român este cercetat pentru omor din culpă.

700-2023060512422 (4)
Lucian Gheorghe Sotir. Sursa foto: Tutto Oggi

Lucian, care era singur pe șantier, a căzut de la o înălțime considerabilă, după ce un planșeu al clădirii pe care lucra s-a prăbușit.

În mod tragic, prima persoană care a găsit trupul fără viață al muncitorului român a fost chiar soția, care, îngrijorată de faptul că el nu s-a întors acasă, a mers la locul de muncă al bărbatului să vadă ce s-a întâmplat, relatează

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Autopsia, dispusă de procurorul Alessandro Tana, a avut loc pe 1 iunie și a fost efectuată de Dr. Laura Panata la Spitalul din Perugia.

Bărbatul român era foarte cunoscut și îndrăgit în Montefalco, iar destinul său tragic a stârnit o tristețe profundă în comunitate.

Lasă în urma sa soția și doi copii minori, o fată de 15 ani și un băiat de 11, părinții, un frate și o soră.

Pentru a face lumină asupra tuturor aspectelor și responsabilităților accidentului, familia își caută dreptatea și este asistată de consultantul personal Matteo Cesarini, prin intermediul Studio3A-Valore S.P.A.

Angajatorul muncitorului român, A. P., 53 de ani, din Spello este cercetat pentru infracțiunea de omor din culpă.