Luna iulie 2019 a fost cea mai călduroasă din toate timpurile la nivel global

Luna trecută a fost cea mai călduroasă lună înregistrată vreodată la nivel global, afirmă Jean-Noel Thépaut, directorul programului Copernicus, creat de Uniunea Europeană, care supraveghează planeta și mediul înconjurător în beneficiul final al tuturor cetățenilor europeni.

Conform datelor prezentate de sursa citată, în luna iulie a acestui an s-a înregistrat o temperatură medie mai mare cu 0,04 grade Celsius față de cea din luna iulie 2016, când a fost înregistrat precedentul record pentru cea mai călduroasă lună din toate timpurile.

„Iulie este, de obicei, cea mai călduroasă lună a anului, dar, potrivit datelor noastre, în acest an a fost cea mai călduroasă lună din toate timpurile”, scrie Thépaut într-un comunicat de presă.

Potrivit aceleiași surse, temperatura medie înregistrată în acest an este mai mare cu 0,56 grade față de cea înregistrată între anii 1981 și 2000, în timp ce în comparație cu epoca dinaintea dezvoltării sectorului industrial în lume, media este mai mare acum cu 1,2 grade Celsius.

„Odată cu creșterea efectului de seră și impactului său asupra creșterii globale a temperaturilor, vom continua să batem acest record”, a mai explicat directorul programului Copernicus.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
@rotalianul