Lupta unei mame românce din Italia pentru a-și revedea fetița, luată de lângă ea de tatăl egiptean în urmă cu 6 ani

O mamă româncă din Italia se luptă de mai bine de 6 ani pentru a-și putea strânge din nou fetița în brațe care a fost luată de lângă ea de fostul concubin, un bărbat egiptean, și dusă în Egipt. Bărbatul a fost condamnat recent în Italia la 10 ani de închisoare pentru fapta sa, dar autoritățile italiene nu pot interveni pentru a aduce fetița înapoi în Italia deoarece aceasta nu are cetățenia italiană, scrie ziarul Il Giorno.

Dramatica poveste a început în anul 2014 când mama româncă din Italia, în vârstă astăzi de 30 de ani, a fost nevoită să plece în România pentru câteva zile și a decis să lase fetița, care avea atunci doar 2 anișori, cu tatăl acesteia. Femeia română și bărbatul egiptean, în vârstă de 34 de ani în prezent, se cunoscuseră cu câțiva ani înainte și au început o relație care, după o vreme, s-a transformat în concubinaj. Aceștia au locuit împreună o vreme la Monza, apoi s-au mutat în Paderno Dugano, lângă Milano.

În perioada în care cei doi au conviețuit, femeia română a rămas gravidă și a adus pe lume o fetiță. La un timp după ce s-a născut copila însă, conaționala noastră și bărbatul egiptean au decis să se despartă, iar micuța a rămas cu mama ei.

Pe data de 14 februarie 2014, femeia română a decis să plece pentru o scurtă perioadă în România și a lăsat-o pe fetiță cu tatăl ei, acesta locuind atunci la Milano. Dar, în ziua următoare, bărbatul și fetița au dispărut complet și acesta refuza să mai răspundă la telefon. Un amic al bărbatului egiptean a înștiințat-o apoi pe mama româncă despre faptul că avea intenția să plece din Italia cu tot cu fetiță.

Conaționala noastră a alertat atunci autoritățile italiene, iar carabinierii au intervenit în forță, dar apartamentul egipteanului era gol. Acesta reușise să părăsească deja Italia împreună cu fetița. Din acel moment, mama româncă nu a mai avut niciun contact cu fiica ei și se luptă fără încetare, pe cale legală, pentru a putea să o vadă din nou.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Procuratura din Monza a deschis o anchetă în această privință, iar la finalizarea investigațiilor a decis să-l trimită în judecată pe bărbatul egiptean. Femeia română s-a constituit parte civilă la proces, dar tatăl fetiței nu s-a prezentat la audieri niciodată și nu a răspuns citațiilor. Judecătorul italian Elena Secchi de la Tribunalul din Monza l-a condamnat zilele trecute pe egiptean la 10 ani de închisoare pentru fapta sa. Această sentință, însă, nu-i va aduce conaționalei noastre fetița înapoi.

Micuța, care acum are 8 ani, nu are cetățenie italiană, din moment ce ambii părinți sunt străini, chiar dacă este născută în Italia, așadar autoritățile italiene nu pot interveni pentru a aduce-o înapoi în această țară. Cu toate acestea, cu ajutorul sentinței emisă de tribunalul italian, mama româncă va putea acum să-l dea în judecată pe fostul concubin în țara lui natală, încercând să dovedească astfel că fetița a fost dusă acolo fără acordul ei.

Procesul cu siguranță va fi lung și acolo, iar conaționala noastră are deja aproape 7 ani de când nu și-a mai îmbrățișat fetița, dar nu a renunțat să lupte nicio clipă pentru a avea-o din nou lângă ea.