Lupu Spiridon – un bucătar român la Roma cu o dulce pasiune: cofetăria!

„Calitatea primordială a unui bucătar este respectul.”

Respectul pentru ceea ce face, pentru ceea ce gătește, respectul pentru cei din jur și îndeosebi pentru clienții săi.

Este ceea ce el, bucătarul și omul Spiridon Lupu reușește să îți transmită prin cuvintele, prin faptele și prin atitudinea sa, abia ai șansa să îl cunoști.

Născut la 23 ianuarie, 1983, la Galați, Spiridon își conștientizează încă din copilărie vocația, răspunzând ușor și repede la întrebarea „Ce vrei să te faci când vei fi mare? Cofetar!”

Un vis care va prinde dimensiuni și contururi bine definite, când Spiridon merge la Liceul Economic “Virgil Madgearu”din Galaţi unde erau doar cursuri cu profil de bucătar în acel an. Nu ezită și urmează cursurile de bucătar, cofetăria rămânând pasiunea aferentă acestei meserii, Spiridon practicând-o cu drag și dedicație profesională ori de câte ori are ocazia.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Pasiunea mea de a face dulciuri e de când eram copil. Mi-am dorit dintotdeauna să devin cofetar, numai că, în acel an la școala pe meserii nu se făcea cofetăria, așa că am decis să devin bucătar și nu regret pasul făcut.”

În timpul cursurilor, Spiridon participă și câștigă locul al 3-lea pe țară la concursul pe meserii, secția bucătari.

Tânăr, ambițios și hotărât să își pună în practică abilitățile și talentul, termină școala și este angajat în cadrul unei societăți hoteliere de turism renumite di Galați, S.C. Dunărea S.A., unde ajunge în scurt timp să conducă  brigada de lucru din producția culinară și unde este răsplătit pentru talentul și munca sa cu 4 premii de cel mai bun bucătar al societății.

Locul 2 pe țară la „Arena Bucătarilor” câștigat de Spiridon Lupu

„Un alt premiu care și acum îmi face inima să bată mai repede de fiecare dată când revăd înregistrările, este premiul întâi la semifinală, iar în marea finală pe țară locul al 2-lea la prima ediție a concursului organizat de Selgros România a celor mai buni bucătari.”

Este vorba despre cea dintâi ediţie a „Arenei Bucătarilor”. Spiridon, alături de alţi doi specialişti gastronomi de la firma unde lucra au reuşit performanța de a ocupa locul al doilea pe ţară, devansând echipe mult mai renumite, în special de pe litoralul românesc, cum ar fi „Vega”, „Mamaia” sau „Ibis” Constanţa.

Sosirea în Italia, la Roma, în luna mai a anului 2011, a constituit pentru tânărul bucătar român o dorință de schimbare, de descoperire, dar și o provocare în același timp, așa cum ne mărturisește cu entuziasm și cu mulțumirea omului satisfăcut de alegerea sa.

Spiridon, băiat educat, cu bun simț și cu respect de sine dar și pentru cei din jurul său, se integrează repede în comunitate, făcându-și în scurt timp prieteni și începând să lucreze la un restaurant cu specific pescăresc. De mai bine de trei ani însă, își desfășoară activitatea în cadrul unității Pizzeria Mister Teglia din zona Balduina-Roma, unde bucătarul român prepară zilnic vitrina de prezentare cu produse din bucătăria tradițională italiană dar și românească.

Dar marea sa pasiune, visul copilăriei și al vieții lui nu și-l trădează!

În timpul liber, Spiridon prepară torturi și prăjituri delicioase și frumos decorate, pentru evenimente, festivități, onomastici și pentru orice altă sărbătoare care are nevoie de un desert delicios. Pentru că el, românul care a emigrat de pe malurile Dunării direct în inima Romei, are același răspuns la întrebarea „ce te faci când vei fi mare” pe care îl avea în copilărie și spre care a făcut mulți pași înainte:

Tort făcut de Spiridon Lupu – Sursa foto: Marius Lupu

„Planuri de viitor? Deschiderea unei activități chiar în Roma, asemănătoare aceleia în care îmi desfășor activitatea în prezent sau chiar a unui laborator de cofetărie.”

Pe Spiridon îl puteți contacta direct pe pagina sa de facebook sau prin emailul de mai jos.

Va fi bucuros, să îndulcească sărbătorile și zilele dumneavoastră cu un tort deosebit sau cu dulciuri specifice bucătăriei românești și italiene:

Lupu Spiridon – Pagina facebook

Adresă email: lupu_spiridon@yahoo.com

[wds id=”11″]