Mădălina, solista și compozitoarea româncă din Italia care a cucerit inimile muzicienilor italieni

Când Gina era gravidă cu ea, a avut un vis despre Mădălina Manole, cântăreața ei preferată la acea vreme și încă de atunci își dorea ca și fiica sa să devină o solistă la fel de frumoasă și apreciată. Au trecut 25 de ani din acel moment și îți dai seama că dorința acelei mame visătoare este practic împlinită dacă o privești și o asculți pe fiica sa astăzi.

Se numește Iulia Mădălina Greco, este născută în Galați în anul 1993, iar copilăria și-a petrecut-o într-un sat din județ, unde a fost crescută cu iubire și cu credință de bunicii săi. La vârsta de 11 ani însă, Mădălina și mama sa s-au mutat în Italia, unde tatăl ei se afla deja de câțiva ani. Cei trei locuiau într-o localitate mică din provincia Frosinone unde, încurajată în continuare de mama ei care credea în capacitățile muzicale ale fiicei sale din toată inima, tânăra a început să ia lecții de canto când avea 14 ani.

Conaționala noastră a trebuit să treacă și peste unele piedici și dificultăți în drumul său, mai ales atunci când profesorii și colegii de școală cu greu o acceptau din cauză că era străină. Așa a început de fapt să scrie și versuri, din nevoia sa de a se exterioriza și de a-și exprima stările sufletești prin care a trecut în acea perioadă.

„În timpul anilor de liceu aveam posibilitatea să particip la un concurs la nivel european despre rasism, iar pe imaginea demonstrativă de pe afișul concursului era reprezentat un embrion! M-am înscris și profesoara mea – care nu mă avea la suflet din cauza originii mele – s-a oferit să-mi trimită poezia, chiar dacă eram singura din liceu care a dorit să participe, dar după o lună mi-a mărturisit că n-a trimis-o niciodată. Câțiva ani mai târziu am decis să folosesc amărăciunea derivată din acel incident pentru a da viață acestei piese (Umanamente – n.r.) pornind de la poezia în sine și de la principiile existențiale pe care doream să le expun”, povestește Mădălina.

Mădălina, care are acum 25 de ani și locuiește la Nepi, în provincia Viterbo, a participat anul acesta la două competiții muzicale organizate în Italia unde performanța sa a fost recunoscută și aplaudată de mai mulți profesioniști din domeniul muzicii. În luna ianuarie, tânăra artistă a participat la Tuscia Talent Voice din localitatea Ronciglione, provincia Viterbo, un concurs național de mare importanță în Peninsulă unde românca noastră a câștigat premiul I cântând piesa „Volevo Scriverti Tanto”, care aparține binecunoscutei cântărețe italiene Mina.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Mădălina premiată la concursul „Tuscia Talent Voice” de mama cântărețului italian Marco Mengoni. Sursa foto: Facebook

„Trăiesc un moment cu adevărat magic. Tuscia Talent Voice este un concurs în care trebuie să dai totul și la un nivel foarte înalt. Toți concurenții erau foarte bine pregătiți. Să primesc acest premiu de la un juriu calificat îmi dă o satisfacție enormă”, povestea Mădălina la acea vreme.

La numai câteva luni după acel concurs, Mădălina a decis să participe la o altă competiție, de această dată organizată la Roma de către casa de producție muzicală Honiro Entertainment, iar marele premiu oferit câștigătorului consta în publicarea unui single de către producătorii de muzică. Artista de origine română a fost nevoită să concureze alături de alte 200 de persoane, dar nici aici nu s-a lăsat mai prejos și a luat locul I, participând cu piesa compusă de ea însăși, „Umanamente”, născută din acea dezamăgire trăită în timpul anilor de liceu și, în același timp, din dragostea pentru mama sa, pe care o respectă și o iubește foarte mult.

Iulia Mădălina Greco prezentată într-un articol scris de ziarul local Corriere di Viterbo

„«Umanamente» s-a născut ca un simbol de revoltă împotriva a tot ceea ce avem în noi lipsit de umanitate. Această piesă este o declarație de dragoste pentru cea mai bună persoană pe care am cunoscut-o vreodată: mama mea Gina”, spune Mădălina.

La câteva săptămâni după câștigarea competiției de la Roma iată că Mădălina, susținută de organizatorul concursului, Honiro Entertainment, a lansat marți, 27 august 2019, single-ul „Umanamente” care promite a deveni un succes în Italia și care cu siguranță îi va aduce conaționalei noastre o mulțime de satisfacții în viitorul apropiat.

„Muzica și cântecul, pe care le iubesc foarte mult, sunt toată viața mea”, mărturisește tânăra artistă.

Ascultați noua piesă a Mădălinei mai jos.