Mădălina, ucisă în Italia de cel care a jurat să-i fie alături la bine și la greu, până moartea îi va despărți

O dramă petrecută într-o familie de români din Italia a întristat profund comunitatea. Un bărbat și-a ucis soția, apoi a încercat să dea foc casei. Tot el, apoi, a sunat la carabinieri: „Veniți, ne-am certat rău și-am omorât-o”.

S-a întâmplat în satul Pescia Fiorentina, din Toscana. Adrian (39 de ani) și Mădălina (32 de ani) erau cunoscuți de toată lumea din sat, locuiau acolo de aproximativ zece ani și se îngrijeau de o vilă ai cărei proprietari trăiesc la Roma.

În dimineața de luni, 7 decembrie, în jurul orei 6:00, între ei a izbucnit o ceartă. Una cumplită, astfel încât Adrian a pus mâna pe cuțit și și-a înjunghiat soția cu o duzină de lovituri de cuțit în zona abdomenului și în torace. Mădălina a fost găsită într-un apartament anexat vilei, întinsă pe covor, între sufragerie și ușa de la intrare. Poate voia să fugă, să scape de sub furia bărbatului său dar, din nefericire, a căzut sub loviturile de cuțit ale acestuia.

După ce și-a omorât soția, Adrian a încercat să dea foc casei, apoi s-a răzgândit și a chemat carabinierii. A fost dus la spitalul din Orbetello, prezenta arsuri și răni ușoare. Urme de arsuri au fost găsite și pe covor.

Procurorul adjunct de la Grosseto, Valeria Lazzerini, a sosit la fața locului. Potrivit constatărilor inițiale motivul tragediei l-a constituit gelozia obsesivă a bărbatului, una de care Mădălina nu a știut să se apere la timp și nu a înțeles probabil cât rău i-ar fi putut face.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Vă reamintim datele de contact ale instituțiilor din Italia la care trebuie să apelați pentru a denunța astfel de cazuri de violență și/sau exploatare a femeilor, înainte ca acestea să se transforme în tragedie, fie că sunteți victimă sau sunteți doar martor:

  • Telefono Rosa – 06 3751 8282;
  • Dipartimento per le Pari Opportunità (Guvernul Italiei) – Telefon: 1522;
  • Carabinieri: telefon 112;
  • Sau adresați-vă la cea mai apropiată unitate de carabinieri/poliție din localitatea dumneavoastră.