MAE: familie de români din Italia repatriată cu sprijinul Ambasadei după cutremurul de duminică dimineața.

În urma lansării unui comunicat ieri dimineață de către Ambasada României din Italia, prin care Ambasada oferea asistență consulară pentru toți românii din zonele afectate cutremur, mai mulți cetățeni români au solicitat sprijinul Ambasadei, aceasta răspunzând tuturor cererilor de acest gen, printre care și cererii de repatriere a unei familii de români din Italia, a declarat Ministerul Afacerilor Externe pentru Mediafax.

“MAE precizează că în urma cutremurelor care au avut loc în cursul acestei săptămâni în Republica Italiană, o familie de cetăţeni români a fost repatriată, cu sprijinul Ambasadei României în Italia. Atât Ambasada României la Roma, cât şi Consulatul General al României la Bologna continuă monitorizarea situaţiei, fiind pregătite să acorde asistenţă consulară, în caz de necesitate”, se arată într-un comunicat de presă remis duminică MEDIAFAX.

Nu s-a specificat în ce localitate italiană se afla exact familia de români sau care au fost motivele precise pentru care aceștia au cerut repatrierea dar, având în vedere că totul s-a petrecut în urma cutremurului de duminică dimineața, de 6.5 magnitudine, cu epicentrul în Perugia, presupunem că a fost strâns legat de acesta. Auzind foarte mulți români care regretă venirea în Italia, după ce au trăit aceste cutremure pe pielea lor, e posibil ca un factor motivant să fie pur și simplu frica. Și cine i-ar învinui, spunem noi?!

De asemenea, MAE precizează că două echipe consulare, din cadrul Ambasadei României la Roma și Consulatul General al României la Bologna, sunt pregătite să se deplaseze, la cerere, în zonele din Italia afectate de cutremur, pentru a oferi asistență consulară tuturor românilor care au nevoie de sprijin, în măsura în care zonele pot fi accesate.

Între timp, autoritățile românești din Italia numite mai sus, în colaborare cu autoritățile locale din Italia, continuă demersurile pentru obținerea de informații cât mai precise cu privință la numărul de cetățeni români afectați de cutremur.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Vă reamintim pe această cale că, dacă vă aflați în zonele afectate de cutremur și aveți nevoie de asistență consulară, puteți contacta autoritățile românești din Italia la următoarele numere de telefon ale Ambasadei României în Italia (0039) 06 835 233 58, (0039) 06 835 233 56, (0039) 06 835 233 52; (0039) 06 835 233 44, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă sau pe numărul de urgenţă al misiunii diplomatice de la Roma (0039) 3451473935(Lazio, Umbria, Abruzzo) şi Consulatului General al României la Bologna +39 349 1178220 (Marche, Emilia-Romagna şi Toscana).