Camorra: Mafiot italian cu afaceri în România capturat pe aeroportul din Napoli

A fost arestat sâmbătă, 19 octombrie, pe aeroportul din Napoli, Vincenzo Inquieto, fratele italianului Nicola Inquieto, care a fost reținut în primăvara acestui an la Pitești, în România, cu acuzația de spălare de bani în favoarea mafiei napoletane. Vincenzo Inquieto a fost o figură importantă a clanului Casalesi și mâna dreaptă a temutului boss camorist, Michele Zagaria. În prezent se ocupa de afacerile grupării mafiote în România.

Fratele său, Nicola Inquieto, a fost arestat în luna aprilie în România și extrădat apoi în Italia. În România era considerat investitor, construia blocuri și avea diferite afaceri, dar banii veneau din afacerile murdare ale Camorrei italiene.

În acest context, a fost efectuată una dintre cele mai importante confiscări efectuate de sistemul judiciar italian în străinătate: peste 400 de apartamente, trei companii, toate legate de Zagaria și gestionate de Inquieto în numele său. Nicola Inquieto a construit la Pitești apartamente prin firmele sale, Italy Construcții și Daniela Construcții şi deţinea cel mai modern centru spa din Argeş, Vitality Spa.

Agenții români de la DIICOT l-au arestat pe Nicola Inquieto pentru spălare de bani şi pentru grup infracțional de tip mafiot. Acesta a fost reţinut ca urmare a unui mandat de arestare european emis de Direcţia Districtuală Antimafia din Napoli și a fost condamnat la 16 ani de închisoare.

După arestarea fratelui său, Vincenzo s-a mutat la Pitești și a devenit noul reprezentant al familiei Inquieto pe teritoriul românesc, unde acum locuia definitiv, revenind rar în Italia. Cercetat în același dosar, pentru activități economice ilicite și spălare de bani, Vincenzo Inquieto era dat în urmărire internațională.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Autoritățile italiene care au emis un mandat de arestare pe numele acestuia, l-au reținut pe aeroportul Capodichino din Napoli după ce a aterizat cu un zbor provenit de la București. A fost însoțit la închisoarea Secondigliano.

Vincenzo Inquieto