Un magazin românesc din Italia face livrări la domiciliu în zona unde s-au înregistrat cele mai multe cazuri de coronavirus

Toată Italia este în carantină. Guvernul condus de Giuseppe Conte a impus inițial restricții drastice în zonele nordice, unde s-au înregistrat primele cazuri, iar după câteva zile în care tot mai mulți oameni au fost infectați, le-a extins la nivelul întregii țări. În momentul de față nu se poate ieși din casă decât cu o declarație pe propria răspundere în care să se specifice motivele deplasării și care pot fi doar de strictă necesitate.

Cetățenii au început să respecte măsurile luate de autorități, numărul cazurilor pozitive sunt peste 20.000, iar teama de a nu fi infectați a început să pună stăpânire pe oameni. Atât de tare încât mulți își fac cumpărăturile cu ajutorul curierilor care livrează mărfuri direct la domiciliu, cum ar fi alimente și produse de igienă personală.

- Continuarea după publicitate -

O inițiativă de acest fel a avut-o și proprietarul unui magazin românesc din Lombardia, regiune unde au apărut primele focare de infecție cu Covid-19 din Italia. Magazinul românesc „La Anghel”, din Sant’ Angelo Lodigiano, provincia Lodi, vine în sprijinul românilor și face livrări la domiciliu, ajutându-i astfel pe conaționalii noștri să rămână în casă și să se protejeze.

Proprietarul magazinului se numește Ionuț Anghel, este un tânăr român entuziast și cu inițiativă, care a decis odată cu izolarea la domiciliu a întregii populații să meargă el la clienți, în loc să-i aștepte pe aceștia la magazin. Oamenii au început să-i scrie ce au nevoie, iar Ionuț își încarcă mașina cu produsele dorite de fiecare și le livrează personal la domiciliul acestora. „Am început de ieri, și până astăzi am avut deja peste 10 livrări”, ne-a mărturisit antreprenorul român.

Un magazin românesc din Italia face livrări la domiciliu în zona unde s-au înregistrat cele mai multe cazuri de coronavirus. Foto: Ionuț Anghel

Curioși de felul nostru, am dorit să știm ce anume cumpără românii în aceste zile: „De cumpărat, au cumpărat aproape de toate, de la mezeluri până la pufuleți, semințe, sucuri, pâine etc. La Milano am dus la o singură familie cumpărături în valoare de 370 de euro”, a adăugat tânărul român, care ne-a precizat că pentru minim 50 de euro cheltuiți pe cumpărături transportul este gratis pe o rază de 30 de kilometri.

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Ionuț a fost să livreze produse chiar și la Codogno, localitate unde a fost înregistrat primul caz de coronavirus în Italia: „Dimineață am fost la Codogno, era pustiu, doar o mașină a poliției locale patrula pe stradă, dar nu m-au oprit. E zonă liberă acum, se poate intra în Codogno.”

Cât despre aprovizionare, bărbatul român a recunoscut că a întâmpinat dificultăți în ultimele zile: „Au fost probleme cu aprovizionarea, nu au ajuns toți furnizorii, dar am gestionat situația destul de satisfăcător. Sper ca săptămâna asta să fie ok.”

Mai jos, un video din momentul unei livrări:

Livram si zona de Milano ??????

Gepostet von La Anghel-Magazin Românesc Sala-Evenimente am Samstag, 14. März 2020

Ionuț trăiește în Italia din 2004, iar magazinul „La Anghel” l-a deschis în urmă cu 5 ani. Este căsătorit și are doi copii, un băiat de 7 ani și o fetiță de 1 an și trei luni. L-am întrebat dacă nu îi este teamă că s-ar putea infecta: „Când merg să livrez sunt mereu protejat cu mănuși și mască. Sincer, nu îmi este teamă că m-aș putea infecta, mă protejez cât mai mult posibil. Sper să trecem cu bine peste asta și să revenim la normal.”

Cum primește Ionuț comenzile de la românii din zonă? Iată ce ne-a răspuns: „Clienții îmi trimit o listă cu produsele pe care le doresc, apoi eu le răspund ce avem și ce nu, cu unii am făcut chiar și apel video.”

Menționăm că nu intenționăm să facem publicitate nimănui, gestul lui Ionuț Anghel este unul care vine în primul rând în ajutorul românilor dintr-o zonă cu foarte multe cazuri de coronavirus și considerăm că merită să fie cunoscut de cât mai multă lume. Îl puteți contacta cu un mesaj pe pagina de Facebook, La Anghel-Magazin Românesc Sala-Evenimente sau la numărul de telefon 0039/328 583 3233.