Barul unei românce din Italia oferă gratis alimente celor săraci: „Ia, dacă ți-e foame!”

Inițiativa proprietarei românce al unui bar din Brescia i-a uimit pe italieni. În fiecare seară, după ora închiderii, în fața barului se pot vedea pungi cu alimente pe care scrie „Se hai fame prendi” (Ia, dacă ți-e foame).

Cristina Georgiana Vlad a venit în Italia cu 18 ani în urmă. În prezent este proprietara cafenelei Zerotrenta din Brescia și a decis să doneze în fiecare seară brioșele, cornurile, sandwich-urile și fructele nevândute pe parcursul zilei. Alimentele, împachetate cu grijă, sunt puse în pungi de plastic, în fața barului, cu un bilet prin care Cristina îndeamnă pe cei care doresc să se înfrupte din bunătățile dinăuntru. O inițiativă minunată de solidaritate care are ca scop evitarea risipei și încercarea de a-i ajuta pe cei nevoiași și flămânzi.

Cristina spune că s-a inspirat dintr-o acțiune similară pe care a văzut-o în România și a decis să preia ideea și să facă același lucru la cafeneaua sa din Brescia. „Dacă și alte baruri, brutării și pizzerii ar face același lucru – spune ea – mulți oameni ar duce-o mai bine și nici atâta risipă nu s-ar mai face.”

O inițiativă pe care Cristina nu a vrut inițial să o mediatizeze, dar a fost încurajată de sprijinul și de aprecierea pe care le-a primit de la cei din jur. Ea a spus că după ce au ajuns la cunoștința gestului și acțiunii sale, multe persoane au dorit să contribuie, aducând alimente de pus în punguțe pentru a fi lăsate în fața barului. Un mod lăudabil cel a româncei noastre de a întinde o mână de ajutor celor din jur, fără a aștepta nimic în schimb, relatează milano.fanpage.it.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI