Magia Crăciunului în Italia, cu globuri realizate manual în România. „Va fi principala noastră destinație de export”

Pictate manual, cu multă răbdare şi cu talent, globurile româneşti fabricate la Cluj-Napoca iau an de an drumul străinătăţii, împodobind brazi din toată Europa şi chiar din Statele Unite. Chiar dacă criza îşi spune cuvântul şi în acest domeniu, comenzile continuă să vină, iar 80% din producţia de la Cluj va merge spre export. Dacă anii trecuţi, micul atelier din Cluj exporta cel mai mare număr de globuri spre Statele Unite, acum pe primul loc este Italia, relatează TVR Cluj.

Foto: Captură video TVR Cluj

„Cea mai mare piață de desfacere în acest an va fi Italia – a declarat Mihaela Turcu, proprietara fabricii de globuri – apoi Suedia și abia apoi Statele Unite care au căzut pe locul trei de pe locul unu.”

- Continuarea după publicitate -
Foto: Captură video TVR Cluj

Toate globurile sunt lucrate exclusiv manual

Străinii le preferă pe cele făcute la noi în țară pentru că totul se face manual. Inclusiv modelarea sticlei. Fiecare glob are parte de o atenție aparte, trecând de mai multe ori prin mâinile magice ale „spiridușelor”, o muncă minuțioasă, care cere talent, pricepere și mai ales o răbdare de fier. „Avem modele pe care le facem într-o oră sau în câteva minute, cele mai simple”, a declarat o lucrătoare.

Foto: Captură video TVR Cluj

Un transport de globuri a plecat recent în Italia, îndreptându-se spre sudul Peninsulei. Globurile vor aduce bucurie pe chipurile unor copii care suferă de leucemie, îngrijiți de o asociație care este client fidel al fabricii din Cluj.

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Foto: Captură video TVR Cluj

Încă din anul 1994 de când s-a deschis Prodglob Clasic Glass în Cluj, globurile româneşti au început să orneze brazii din cele mai îndepărtate colţuri ale lumii contribuind la bucuria generală pe care o aduc an de an Sărbătorile de iarnă.

Fabrica de Globuri din Cluj-Napoca îmbracă în culori brazii americanilor sau ai celor din Roma, Londra ori Paris, străini care mizează pe măiestria artizanilor din țara noastră. VIDEO AICI.