Mamă moldoveancă moartă în Italia la 38 de ani, sub privirea îngrozită a fiicei sale de 12 ani

„Cât de mult ne vei lipsi, Natalia… Suflet bun… mulțumesc pentru tot ceea ce ai făcut pentru mine, pentru Nedo, care îți dorea tot binele… ce mult îmi va lipsi frumosul tău chip, asudat mereu pentru că alergai să-i mulțumești pe toți. Călătorie plăcută și odihnește-te în pace. Ți-am dorit și îți voi dori pentru totdeauna tot binele. O îmbrățișare pentru Eugen și Elisa și orice vor avea nevoie, eu sunt aici. Vei rămâne mereu în amintirea mea. Ciao, Natalia!”

Mesajul de mai sus a fost scris de Emma Mazzoni, o italiancă din Livorno care a ajuns să o cunoască îndeaproape pe Natalia Căruță, o femeie de naționalitate moldovenească în vârstă de 38 de ani, care în dimineața zilei de duminică, 7 noiembrie 2022, s-a prăbușit la podea și a murit sub privirea îngrozită a fiicei sale de 12 ani.

Tânăra mamă, care este divorțată și mai lasă în urma sa și un fiu de 18 ani, locuia pe via Garibaldi din orașul italian Livorno, provincia cu același nume din Toscana, iar tragedia s-a petrecut chiar în locuința familiei.

Natalia Căruță, 38 de ani, împreună cu fiul de 18 ani și fiica de 12 ani. Foto: Facebook

Când a văzut-o pe mama sa că a căzut la podea, fetița de 12 ani a găsit puterea să sune imediat la 112 și să ceară ajutor, iar o ambulanță de la Croce Rossa della Misericordia, cu un medic la bord, a sosit în scurt timp la adresa menționată mai sus.

La sosirea medicului însă, Natalia se afla deja în stop cardiac și, în ciuda eforturile depuse pentru a resuscita-o, viața sa nu a mai putut fi salvată, precizează ziarul local Il Telegrafo.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Ambulanța sosită pe via Garibaldi din Livorno, unde s-a petrecut tragedia. Foto: Lanari/iltelegrafolivorno.it

În locuința victimei au sosit apoi și carabinierii, cu o echipă de criminaliști, pentru investigațiile de rigoare.

Trupul neînsuflețit al Nataliei Căruță a fost transport ulterior la camera mortuară de la „Cimitero dei Lupi”, unde va fi supus unei inspecții din partea medicului legist pentru a stabili cauza decesului.

Cu toate acestea, primele informații făcute publice de anchetatori arată că femeia moldoveancă nu a suferit o moarte violentă. Având în vedere însă că a murit la o vârstă atât de tânără, carabinierii vor să afle cu exactitate cauzele care au dus la această tragedie.

Fetița de 12 ani femeii a fost încredințată temporar părinților unei colege de școală, așteptând între timp să fie preluată de o mătușă care locuiește în Nordul Italiei.

Despre femeia moldoveancă, care era foarte cunoscută și stimată de toți în cartierul din Livorno unde locuia, a vorbit pentru ziarul Sara Rosellini, proprietara localului Ryan Bar, situat peste drum de locuința victimei.

Natalia Căruță, moartă în Italia la numai 38 de ani. Foto: Facebook.

„Natalia era îndrăgită de toți din cartier. Era divorțată. În urmă cu vreo doi ani a avut o relație cu un bărbat, l-am cunoscut. Apoi s-au despărțit, dar au rămas prieteni.

„Locuia cu fiica ei aici, pe via Garibaldi. Uneori venea să mai stea la ea și fiul cel mare, care are 18 ani și lucrează. Natalia trăia pentru copiii ei. Era de origine moldovenească și trăia în Italia de circa 20 de ani.

„Eram prietene. Ea îl mai ținea pe fiul meu de 4 ani când lucram până târziu. Cum a fost și-n vara asta, când la bar a avut loc un turneu de biliard.

„Natalia iubea să restaureze mobilă. Apartamentul din via Garibaldi era al ei. Făcea și curățenie la ore.

„Ultima oară am văzut-o sâmbătă seara, senină, zâmbitoare. Nu pot să cred că nu mai e printre noi…”

Fabio Ceccanti, un bărbat italian care a cunoscut-o și el pe tânăra mamă moldoveancă, a publicat în urmă cu câteva ore pe Facebook un video cu aceasta în timp ce se juca cu niște căței, adăugând următoarele cuvinte:

„Ciao, Natalia, suflet minunat… Vei găsi cu siguranță un loc excepțional alături de îngeri. Odihnește-te în pace!”