Mamă româncă din Italia își bătea copilul, soțul și socrii italieni. Condamnată la 4 ani de închisoare

O mamă româncă din Chieti (Abruzzo) a fost condamnată la 4 ani de închisoare pentru că își maltrata copilul și l-a răpit de lângă tatăl său, un bărbat italian, informează Fanpage.

„Îl lovea pe copil, îl obliga să mănânce în timpul nopții și îl umplea cu medicamente – spune fostul soț al femeii – era înspăimântat, ca să mănânce maică-sa îl ducea în dormitor, închidea ușa cu cheia și îi dădea cu forța de mâncare.”

Femeia, în vârstă de 30 de ani, a fost acuzată că dădea copilului să mănânce într-un mod exagerat, până vomita și că îl bătea în timp ce îi făcea baie. Pe lângă acestea, îl forța să ia medicamente, în special cortizon, până când a trebuit dus la spital pentru că se simțea rău. Mama a fost denunțată, judecată și condamnată la închisoare după ce a fugit împreună cu copilul în România, unde se află și acum.

Tatăl italian declară că femeia română nu bătea doar copilul, ea și-ar fi lovit și soțul, soacra și socrul

«La început mergea totul bine, ne-am căsătorit din dragoste și ne înțelegeam de minune”, povestește fostul soț al femeii, care susține că problemele din căsnicia lor au început după nașterea copilului. Am crezut că e vreo depresie post-partum și că la un moment dat își va reveni, dar lucrurile se înrăutățeau de la o zi la alta. Soția mea continua să îmi spună zilnic cât de tare o enervau părinții mei, cu care locuiam de fapt, că ei o controlau în tot ceea ce făcea, dar vă asigur că nu este adevărat. Copilul era îngrozit și el de mama sa, ca să mănânce îl ducea în dormitor, se încuia pe dinăuntru și îl obliga să înghită până vomita. Asta chiar și în timpul nopții, uneori. Îi striga: „Taci, ți-am spus, deschide gura și mănâncă!”, povestește bărbatul care susține că femeia reacționa în mod violent la orice îndrăznea să intervină, lovindu-i chiar și pe socrii săi.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Bunicul copilului a declarat în fața judecătorilor că nora sa l-ar fi amenințat că își va chema rudele din România ca să îi omoare. Bătrânul a povestit în lacrimi: „De câte ori plecam de acasă, nepoțelul meu plângea după mine și mă ruga să nu plec sau să mă întorc repede.”

Potrivit spuselor tatălui, mama ar fi agresat și o asistentă socială. Apoi, femeia și-a luat la un moment dat copilul și a plecat în România de unde nu s-a mai întors. „A plecat pe 25 martie 2017, mi-a spus că merge să sărbătorească o zi de naștere a unei rude, dar nu s-a mai întors în Italia. Când a ajuns în România m-a sunat și mi-a spus că s-a săturat de relația nostră, că nu mai suportă și gata.” În acel moment tatăl a înaintat o plângere la autorități pentru răpirea și maltratrea fiului său de către mama româncă.

În timpul procesului, care a dus la condamnarea femeii românce, un medic pediatru de la spitalul din Chieti a menționat că, într-adevăr, copilul a fost spitalizat din cauza unor probleme legate de creștere. De asemenea, doctorul a precizat că analizele au confirmat prezența cortizonului în urina bebelușului într-o perioadă în care acesta nu făcea tratamente care implicau utilizarea medicamentului.

Copilul se află acum în România, dar tatăl italian speră să-l poată îmbrățișa în curând.