Mamă româncă din Italia își plânge fiul mort: „L-au purtat de la spital la spital până a decedat”

„Nici nu știu de ce a murit fiul meu, de la spital mi-au spus că avea și Covid, dar eu nu știu ce să cred. Avea diabet și hipertensiune, a căzut din picioare și a fost purtat din spital în spital timp de câteva zile, până m-au sunat și mi-a spus că a decedat”, ne-a povestit Emilia cu tristețea și durerea pe care numai o mamă o poate simți la moartea fiului său.

Mircea Ionescu era originar din județul Brăila, avea 47 de ani și din 2008 se afla în Italia, împreună cu mama lui. Nu stătea chiar foarte bine cu sănătatea, dar nu avea în niciun caz probleme care să-i fi dat de gândit că viața lui se apropie de sfârșit. Pe 15 noiembrie însă Emilia povestește că fiul ei a căzut pur și simplu din picioare, s-a simțit rău și a fost dus la spital. Din acel moment a început o adevărată odisee, Mircea a fost purtat din spital în spital până când Emilia a fost anunțată telefonic că a murit după ce a fost infectat și cu Covid-19.

«A făcut hemoragie cerebrală, l-au dus inițial la spitalul din Cassino (provincia Frosinone), apoi la Tor Vergata din Roma unde l-au ținut trei zile, după care mi-au comunicat că nu se poate opera. Am luat imediat legătura cu medicul de la Castel di Sangro (unde a locuit pentru 10 ani Mircea – n.r.), medicul a sunat la Tor Vergata și le-a propus să-l trimită la secția spitalului din Aquila, nu au vrut, au motivat că ar fi transfer în altă regiune și nu este posibil așa ceva. Dar dacă eu mergeam să semnez pe propria răspundere și să plătesc o sumă enormă de bani nu mai era fuori regione.

În sfârșit, îl trimit din nou la Cassino, cu transfer la Clinica San Raffaele. La spitalul din Cassino a stat două zile internat la Urgențe, iar a treia zi l-au trimis la Villa Serena în loc să-l ducă la San Raffaele. Villa Serena nu l-a primit pentru că nu era de competența lor și a revenit la Urgențe, la spitalul Cassino. L-au purtat pe drumuri cu hemoragie cerebrală, a mai durat o zi și m-au anunțat că a fost găsit pozitiv la Covid-19, iar la două zile m-au anunțat că a murit.», ne-a povestit Emilia.

Mircea Ionescu a decedat joi, 21 noiembrie. În timp ce a fost internat nimeni nu a mai putut lua legătura cu el, mama lui nu l-a mai văzut și nici auzit. A primit de la spital vestea morții și un sicriu sigilat în care zace trupul neînsuflețit al fiului său.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Sâmbătă a fost organizată o slujbă la biserică, apoi o prietenă de-a mea italiancă mi-a dat posibilitatea să depun sicriul în tomba familiei ei, de la cimitirul din San Vittore (Lazio), până voi avea posibilitatea să îl duc acasă. Nu am banii necesari, eu lucram cameristă la un hotel și de când cu pandemia asta am rămas fără lucru, hotelul este închis. Am noroc că mi-au dat o cameră unde să stau, dar bani nu câștig de nicăieri, intenționez să cer „reddito di cittadinanza” (ajutor social din partea statului – n.r.), până situația va reveni la normal.”

Din această cauză Emilia a făcut un anunț pe pagina ei de Facebook în care roagă pe toți cei care vor și au posibilitatea să doneze pentru repatrierea fiului său: „Cu mare recunoștință cer tuturor celor care au posibilitatea și bunăvoința de a mă ajuta financiar să îmi duc fiul decedat acasă, în România. Orice sumă este binevenită. Emilia Ionescu, IBAN: IT93 O053 7274 4100 0001 1003 231. Vă mulțumesc și Dumnezeu să vă răsplătească!

Comunitatea românească din Castel di Sangro, unde Mircea Ionescu a locuit pentru 10 ani de zile, și-a exprimat public regretul pentru moartea românului nostru: „Amintirea sufletului său minunat și bun va rămâne pentru totdeauna în inimile noastre.”