Mamă româncă: „Mulțumesc doctorilor din Italia, care au avut grijă de copilul meu!”

De multe ori, cele mai grele încercări ale vieții pot aduce cu ele și cele mai mari bucurii. Așa a fost și pentru Andra, care a povestit lupta intensă pe care a dus-o cu propriile temeri în încercarea de a aduce pe lume un copil și dificultățile cu care s-a confruntat ulterior.

Povestea ei emoționantă a avut loc în orașul Perugia din regiunea Umbria și este relatată de publicația Totul pentru Mame:

După mai multe sarcini pierdute, Andra a recurs la inseminare artificială. Cu toate că procedura a avut succes, teama și incertitudinea au fost prezente în fiecare moment al sarcinii.

„La 27 de ani, am decis să am un copil cu orice preț. Avusesem câteva sarcini pierdute, din păcate, iar de data aceasta am ales să fac inseminare artificială. Am făcut o serie de analize și controale, iar apoi a venit ziua în care am făcut inseminarea, cu succes. Nu m-am putut bucura de sarcină pentru că am fost în permanență foarte stresată („de ce ma doare burta”, ”de ce nu miscă”, „de ce mișcă așa de des” etc), mărturisește ea.

Totul s-a complicat la 37 de săptămâni, când, într-o dimineață, Andra a realizat că micuțul din pântec nu mai mișcă.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Sosită la Spitalul Silvestrini din Perugia, a fost imediat îndrumată către sala de naștere. 

„Ajunsă acolo, tot personalul medical mă aștepta (neonatolog, doctorița care mă controlase, doctorul care m-a operat, anestezistul). Am întrebat-o pe doctoriță dacă e bebe bine, mi-a zis că da, dar că totuși ceva e în neregulă. Toată lumea alerga în jurul meu. La ora 9.32 s-a născut băiețelul meu, un pitic de 2, 400 kg și 53 de cm, pe care l-au luat rapid cei de la Terapie Intensivă Neonatală și au fugit cu el”, a mai povestit tânăra mămică.

Doctorița i-a explicat ulterior că a avut o dezlipire de placentă și că, deși fiul ei era în Terapie Intensivă, starea lui era stabilă.

Însă realitatea pe care a văzut-o când a mers să își vadă copilul a fost una tulburătoare: un bebeluș acoperit de tuburi și fire, care suferise o ischemie cerebrală, o condiție gravă în care creierul nu primește suficient oxigen. Pe lângă acest diagnostic, băiețelul avea și alte probleme de sănătate.

Și totuși, după trei săptămâni de spitalizare, micuțul a fost externat:

„În afara ischemiei, a avut probleme de coagulare a sângelui, o mică gaură la inimă, insuficiență renală și probleme respiratorii. A primit nota 1 la naștere și a avut nevoie de trei săptămâni de spitalizare.

Acum, după aproape doi ani, e cel mai năzdrăvan copil. Nu a rămas cu sechele, mergem la control din șase în șase luni, dar pentru moment totul e bine și sper să rămână așa. Le mulțumesc mult doctorilor care au avut grijă de el!”, a spus Andra.

Povestea Andrei este una despre luptă, curaj, speranță și, mai presus de toate, despre dragostea nemărginită a unei mame. Este o mărturie a faptului că, uneori, chiar și în cele mai grele momente, viața poate rezerva surprize minunate.