Mama Violetei Senchiu: „Vă mulțumesc că mi-ați fost alături și mi-ați împărtășit durerea”

„Vă mulțumesc că mi-ați fost alături și că mi-ați împărtășit durerea pentru moartea Violetei”. Sunt cuvintele conaționalei noastre Dumitra (Lili pentru prieteni și cunoscuții apropiați), mama tinerei românce de 32 de ani, Violeta Senchiu, care a fost ucisă de concubinul italian în urmă cu două săptămâni.

Violeta a părăsit această lume de pe patul de spital în data de 3 noiembrie, 2018, în urma arsurilor foarte grave provocate de concubinul său, Gimino Chirichella, de 48 de ani, care a provocat un incendiu în apartamentul în care locuiau, cu intenția de a-i da foc româncei noastre. Chirichella a turnat atunci pe podeaua casei două canistre de benzină și a dat foc, flăcările cuprinzând-o atât pe Violeta, care a decedat câteva ore mai târziu la spital, cât și pe el, care a suferit și el câteva arsuri dar viața sa nu se află în pericol. Cei trei copii ai Violetei nu se aflau în casă la acea oră și foarte puțin a lipsit ca aceștia să fie cuprinși și ei de flăcări sau să asiste la această tragedie.

Trupul neînsuflețit al Violetei a rămas în Italia și a fost îngropat în cimitirul din localitatea sa de rezidență, Sala Consilina, iar biserica a fost prea mică, nu doar pentru persoanele care au asistat la slujba de înmormântare, ci și pentru lacrimile pe care mama Dumitra și cei trei copii ai Violetei le-au putut vărsa în aceste zile, pentru tristețea și mâhnirea celor prezenți, pentru întrebarea care se naște spontan în mintea noastră: de unde atâta cruzime? „De ce, de ce, de ce?” a strigat continuu mama Violetei pe durata slujbei din biserică și nu și-a dezlipit mâna de pe sicriul rece al fiicei sale.

„În ziua înmormântării nu am avut puterea să accept condoleanțele la sfârșitul ceremoniei, dar consider că este de cuviință să vă mulțumesc tuturor pentru că mi-ați fost aproape și pentru afecțiunea pe care mi-ați demonstrat-o în toate modurile. Mulțumirile mele sunt adresate tuturor comunităților: cea din Sala Consilina și celelalte localități, comunității românești, administrației comunale și la tot consiliul comunal, prietenelor mele care au fost ca niște surori pentru mine, asociațiilor și bisericii. Mulțumesc din inimă, nu voi uita niciodată ceea ce ați făcut și faceți pentru mine și pentru cei trei nepoți ai mei. Vă iubesc!”, a declarat pentru ziarul La Città di Salerno, Dumitra, mama Violetei.

Între timp ancheta nu se oprește, iar carabinierii încearcă să reconstruiască acum cele întâmplate înainte de incendiul care a dus la decesul tinerei mame românce de numai 32 de ani. Gimino Chirichella se află în prezent internat în spital, dar în stare de arest, iar când va fi demis, va fi transferat în penitenciarul din Potenza. Bărbatul italian a decis să se folosească de dreptul de a nu răspunde întrebărilor puse de judecătorul pentru investigații preliminare.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI