Mândrie românească în Italia: Daria Alexandra Matei, campioană europeană la patinaj pe role

Rezultat excepțional al tinerei românce Daria Alexandra Matei la Campionatul European de Patinaj Artistic pe Role care se desfășoară în aceste zile în insulele Azore din Portugalia. În seara zilei de 8 septembrie, Daria a câștigat medalia de aur și a devenit campioană europeană la patinaj artistic pe role, categoria de vârstă cadeți.

Daria Aexandra Matei, campioană europeană, medaliată cu aur la Campionatele Europene de Patinaj pe Role din Portugalia – septembrie, 2018

Daria Alexandra Matei s-a născut pe 15 ianuarie 2003 în România, la Tecuci, iar de mulți ani trăiește împreună cu familia sa la Loreggia, provincia Padova, în Veneto. Având dublă cetățenie, românca noastră în vârstă de 15 ani, a decis să reprezinte Italia și regiunea Veneto în competițiile interne, iar în competițiile internaționale să aducă onoare României.

Emoții de nedescris pentru tânăra noastră sportivă după ce a câștigat titlul european suprem la care orice sportiv aspiră, dar și trăiri intense pentru întreaga sa familie. Despre cum au decurs lucrurile la competiția europeană la care a participat Daria, ne-a povestit mama ei:

«A fost o competitie de mare anvergură, cu 21 de concurente din mai multe țări cum ar fi: Italia, Spania, Portugalia, Germania, Israel, Slovenia, Suedia, Marea Britanie, Danemarca, România. O concureță de nivel înalt datorită faptului că Daria concura cu atlete foarte puternice. Daria, vineri, 7 septembrie, a executat programul scurt, un program foarte frumos, bine executat din punct de vedere tehnic și artistic fiind văzută ca leader dar din partea juriului nu a primit notele așteptate. Așa că Daria venea după locul 2 în clasifica provizorie după programul scurt. Dar a reușit să intre în ultima grupă, a celor mai bune atlete. Sâmbătă, 8 septembrie s-a disputat finala, unde Daria, cu un program lung de o perfețiune extraordinară, cu salturi triple pe muzica din baletul rusesc „Pasărea de foc” a reușit să urce în fruntea clasamentului obținând astfel medalia de aur și devenind campioana Europei. După o vară de antrenamente asidue visul său a devenit realitate!»

Video cu prestația Dariei de sâmbătă, 8 septembrie, în urma căreia a devenit campioană europeană:

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Daria Alexandra Matei prima classificata Cadette

Posted by Daniele Della Sala on Saturday, 8 September 2018

Următoarea competiție la care va participa Daria Alexandra Matei, românca antrenată în Italia de Elisa Facciotti, Sara Locandro si Andrea Aracu, este Campionatul Mondial care va avea loc în Franța.

Daria face parte dintre acei copii români talentați, inimoși, determinați, care aduc cinste și onoare țării noastre chiar dacă trăiesc în afara hotarelor patriei lor natale.

Diaspora, românii noștri, copiii noștri: ambasadori de suflet și de renume pentru o țară mică dar cu mari talente!

«Este foarte emoționată, sunt prea puține cuvinte pentru a exprima bucuria obținerii acestei medalii de aur și acestui titlu de Campioana Europeană, cum am mai spus, un vis devenit realitate. Steagul României ridicat pe cel mai înalt catarg la un Campionat European și mândria de a fi români este mai presus de orice!”, ne-a mai spus emoționată mama tinerei campioane europene care ne-a trimis video de mai jos pe care, după ce l-am vizionat cu lacrimi în ochi nu am putut decât să spunem:
„Mulțumim, Daria Alexandra Matei!”»