Manifestație în Italia a lucrătorilor casnici. Îngrijitoarele și menajerele vor protesta împotriva condițiilor de muncă inumane

Panca del Mutuo Soccorso, asociație sindicală națională care reprezintă lucrătorii casnici din Italia (îngrijitoare, menajere, bone ș.a.) anunță organizarea unei manifestații la Roma, duminică, 7 noiembrie, împotriva condițiilor de muncă inumane la care sunt supuse aceste categorii de lucrători, se arată într-un comunicat sosit pe adresa redacției noastre.

Manifestația va avea loc în Piazza dell’Esquillino, între orele 10:00 și 14:00.

„A sosit momentul să ne unim forțele, ideile, diversitatea, experiențele noastre,
aspirațiile noastre; indiferent de naționalitate, cultură, limbă, apartenență religioasă, fără deosebire de etnie, de ideologii, fără prejudecăți, toți împreună cu obiectivul de a ne îndeplini un mare vis: cel de a avea aceleași drepturi ca toți ceilalți lucrători, aceleași condiții de viață, aceleași oportunități”, scrie în comunicatul semnat de secretarul național al organizației, Marco Fabrizio Maria Peverada.

Cei care doresc să participe, trebuie să își confirme participarea în scris, pe WatshApp, la numărul de telefon: 0039/371 4631177.

În vederea susținerii acestei acțiuni a fost organizată o strângere de fonduri, de 5 euro de persoană, despre care secretarul organizației sindicale, Marco Peverada, ne-a declarat: 

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Nu avem sponsori și nici măcar nu suntem plătiți de stat. Ne finanțăm cu unicul sprijin al membrilor și susținătorilor. Am achiziționat fluturași pentru diseminarea conținutului inițiativei, autocolante publicitare, bavetele de identificare pentru participanți, închiriere dube pentru transportul materialului plus costurile de combustibil, autostradă și parcare.

Din păcate, până în prezent nu am beneficiat de un răspuns pozitiv la propunerea noastră de strângere de fonduri (voluntară) în vederea finanțării acestei inițiative. Oricum ar fi, strângerea de fonduri va înceta pe  data de 7 noiembrie.

Dorim să-i informăm pe cititorii dumneavoastră că, din cauza distanței, la Roma și a timpului limitat de numai o zi, mulți lucrători care și-ar fi dorit să participe nu au avut posibilitate. Mulți dintre aceștia ne-au cerut să organizăm aceeași inițiativă și în alte orașe, din alte regiuni.

Deocamdată, să vedem cum decurge această primă demonstrație a lucrătorilor casnici din Italia și apoi vom planifica inițiative viitoare, în funcție de solicitările grupurilor interesate și de contribuțiile colectate în sprijinul inițiativelor aferente.”