Mantova: frate și soră români prinși cu 1 kilogram de cocaină ascunsă în jucăriile copilului

Drogurile găsite de carabinieri în jucăriile copilului femeii românce. Sursa foto: veronasera.it

Doi cetățeni români, frate și soră, rezidenți în localitatea Monzambano din provincia Mantova, au fost arestați de către carabinierii din Verona după ce au fost găsiți cu circa un kilogram de cocaină ascunsă în jucăriile copilului femeii românce.

Totul a început cu o semnalare ajunsă la birourile carabinierilor din Galtarossa prin care erau informați că doi străini au în posesia lor o cantitate foarte mare de cocaină care urma să fie plasată pe piața din zona Peschiera del Garda.

Din acel moment au început investigațiile, scrie ziarul Verona Sera, iar în urma informațiilor adunate de carabinieri arătau că substanța s-ar putea afla în posesia unei femei românce de 29 de ani, Marinela Elena Pop, rezidentă în localitatea Monzambano din provincia Mantova.

După o perioadă de observare și urmărire a femeii, anchetatorii au descoperit că femeia obișnuia să intre des într-o altă casă, pe lângă cea în care locuia, casă care s-a descoperit că era înregistrată tot pe numele ei.

În dimineața zilei de 22 decembrie 2017 carabinierii au decis să efectueze perchiziția casei iar în dormitor l-au găsit pe fratele femeii românce, Nicolae Eugen Pop în vârstă de 25 de ani, care în acel moment nu era îmbrăcat. Când militarii i-au cerut acestuia să se îmbrace pentru a participa la verificări, bărbatul român a luat un tricou și a încercat să fugă dar a fost blocat în scurt timp de carabinieri.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Odată blocat, militarii au descoperit că în tricoul cu care fugise, bărbatul român avea ascunse circa 60 de grame de cocaină.

Ulterioare verificări în casă din partea autorităților au scos la iveală faptul că cei doi cetățeni români țineau ascunsă în jucăriile copilului femeii românce, o cantitate de circa 1 kilogram de cocaină de o valoare estimată la 80.000 de euro. Au mai fost găsite, de asemenea, și un cântar de precizie precum și materiale pentru confecționare dozelor dar și o bucată de hașiș de aproape 57 de grame, ascunsă în geaca bărbatului român.

Nicolae Eugen Pop și Marinela Elena Pop au fost arestați și au apărut în această dimineață în fața judecătorului care a dispus arestul domiciliar pentru bărbatul român, în timp ce sora sa a fost denunțată în stare de libertate.

Autoritățile încearcă acum să descopere cine le-a furnizat celor doi frați drogurile și la cine urmau să ajungă acestea.