Marco Mengoni, câștigător la Festivalul Sanremo 2023. Artistul va reprezenta Italia la Eurovision

Marco Mengoni este câştigătorul celei de-a 73-a ediţii a Festivalului de la Sanremo, cu melodia „Due Vite” (Două Vieți). Cu această melodie, artistul va reprezenta Italia la Eurovision.

Mengoni a dedicat premiul tuturor artistelor prezente în acest an la Sanremo

„Vreau să dedic victoria tuturor femeilor care au participat la festival”, au fost primele cuvinte ale lui Marco Mengoni după câştigarea trofeului.

„Am ajuns în finală cinci băieţi şi cred că este corect să o dedicăm artistelor care ne-au oferit cântece minunate pe această scenă”, a spus el cu premiul în mână şi în lacrimi.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Pentru Mengoni este a doua victorie la Sanremo, după cea din 2013 cu piesa „L’essenziale”

Marco Mengoni s-a născut pe 25 decembrie 1988 în Viterbo (Lazio).

Este un cântăreț italian de muzică pop-rock/soul care a obținut notorietate în anul 2009, odată cu câștigarea emisiunii-concurs X Factor. Ulterior lansează mai multe materiale discografice care au vânzări cumulate de peste 270.000 de exemplare în Italia, iar în 2010 Mengoni devine primul interpret italian din istorie care este numit „Cel mai bun cântăreț european” în cadrul premiilor MTV EMA.

În februarie 2010, Mengoni a participat la cea de-a șaizecea ediție a Festivalului Muzical de la Sanremo cu piesa „Credimi ancora”, clasându-se pe locul al treilea din cincisprezece participanți. Ea a fost inclusă pe cel de-al doilea EP al său, Re matto, care a debutat în Italia pe primul loc. Primul său album de studio, Solo 2.0, a fost lansat în septembrie 2010 și a fost certificat cu discul de aur de către Federația Industriei Muzicale Italiene.

La începutul anului 2013 Mengoni participă la prestigiosul Festival de la Sanremo, pe care-l câștigă interpretând piesa „L’essenziale”.

De asemenea, artistul a reprezentat Italia în cadrul Concursului Muzical Eurovision 2013, care s-a desfășurat în Malmö, Suedia, melodia sa clasându-se în finală pe locul al șaptelea, cu 126 de puncte. Piesa „L’essenziale” a devenit și piesa principală de pe albumul #prontoacorrere, fiind al patrulea single al lui Marco Mengoni care s-a clasat pe primul loc în topurile italiene.