Maria, accidentată mortal de fiul bătrânei pe care o îngrijea. Condamnat la 5 ani, dar este de negăsit

Maria Rastasanu, îngrijitoare română din Italia în vârstă de 51 de ani, lucra în localitatea Lavena Ponte Tresa din provincia Varese, unde asista o bătrână. În luna decembrie a anului 2014 aceasta a fost lovită mortal cu mașina la numai câțiva metri de locuința bătrânei.

La volanul automobilului se afla nimeni altul decât fiul bătrânei, un bărbat italian de 67 de ani, cu ințialele numelui G. M., care era sub influența drogurilor la momentul accidentului, scrie ziarul local Luinonotizie.it. Bărbatul a lovit-o cu mașina din plin pe Maria, care se afla pe marginea străzii, provocându-i răni foarte grave ce au dus la decesul conaționalei noastre după trei zile de chinuri pe patul spitalului.

G.M. a fost trimis în judecată, în stare de libertate, pentru omor agravat din culpă și conducerea unui automobil sub efectul substanțelor stupefiante, iar în urma procesului, Curtea de Casație a dat o sentință definitivă prin care îl condamnă pe bărbatul italian la 4 ani și 8 luni de închisoare pentru faptele sale.

Cu toate acestea, când carabinierii s-au deplasat la locuința sa, în două ocazii diferite, pentru a-l aresta, nici urmă de inculpat, mai scrie sursa citată. Nici măcar avocatul său nu reușește să intre în contact cu el, care a încercat să-i comunice sentința dată de judecător atât prin telefon, cât și în scris, prin recomandată.

„Este posibil să fi plecat într-o călătorie și să nu știe încă despre sentința dată”, a declarat avocatul acuzatului, Massimo Vaglio. „Dacă s-ar preda autorităților, aș avea deja pregătită o cerere pe care aș prezenta-o Tribunalului de Supraveghere. Aș cere să i se acorde arestul domiciliar. Clientul meu este cardiopatic și este în așteptarea unui transplant de inimă”, a mai adăugat avocatul.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI