Maria, badanta ajutată de italieni să depășească cele mai grele momente din viața sa

Maria, o femeie de 39 de ani din Ucraina, și-a găsit alinarea și sprijinul de care avea nevoie în momentele cele mai dificile ale vieții sale la Cav Mangiagalli din Milano, un centru de ajutor pentru femei însărcinate. Rămasă fără un loc de muncă, însărcinată, înșelată și abandonată de soț, a găsit ajutor la organizația de voluntariat care i-a pus la dispoziție tot ce a fost necesar pentru a depăși momentele grele din viața ei.

Maria a venit în Italia în 2009, fiind absolventă de agronomie în Ucraina, relatează Il Giorno.

S-a mutat la Milano pentru a lucra ca îngrijitoare, cu gândul de a economisi bani pentru a-și cumpăra o casă. Din păcate, lucrurile nu au mers așa cum și-a imaginat ea.

„O nenorocire nu vine niciodată singură”

În 2020, în plină pandemie de Covid, bătrânul pe care îl îngrijea s-a îmbolnăvit și a murit. În același timp a aflat că bărbatul cu care era însărcinată o înșela, iar tatăl său din Ucraina mai avea foarte puțin timp de trăit din cauza cancerului.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Era în mai 2020, eram deja în luna a opta de sarcină. În acel moment eram și fără serviciu, din cauza decesului bătrânului pe care îl îngrijeam, și fără adăpost, după încetarea relației cu tatăl copilului.”, a spus femeia.

„În 2020, în plin Covid, bătrânul pe care îl îngrijeam s-a îmbolnăvit și a murit. Tot în acea perioadă am descoperit că bărbatul cu care eram de patru ani avea o amantă în Ucraina. Când a adus-o aici, în Italia, am plecat, dar eram deja însărcinată.

Copilul nu a fost o greșeală, ci o alegere dorită de amândoi. Partenerul meu era cu 6 ani mai mare ca mine, credeam că e serios. Cea mai mare greșeală, însă, a fost să mă împac cu el. Am crezut că dacă eu îl iert că m-a înșelat fiica mea va avea afecțiunea unui tată, așa cum am avut eu de la tatăl meu”, a povestit Maria.

Femeia s-a întors alături de partenerul său, dar după puțin timp s-a petrecut același scenariu: ea a rămas din nou însărcinată, iar el și-a găsit o altă amantă

„S-a repetat același scenariu tragic. Am rămas însărcinată și în luna a treia el și-a găsit o iubită.”, a povestit Maria pentru sursa citată.

Între timp, tatăl său a decedat, dar ea nu s-a putut întoarce în Ucraina din cauza pandemiei.

În ambele cazuri, când a plecat de lângă bărbatul care nu reușea să-i rămână fidel, Maria a găsit ajutor la Cav Mangiagalli din Milano:

„Fără ajutorul lor chiar nu știu ce al fi făcut”, a mărturisit femeia care acum locuiește împreună cu fetița în vârstă de aproape 3 ani și băiețelul de un an și trei luni într-un apartament pus la dispoziție în mod temporar de către Centrul de Asistență Mangiagalli. Lucrează ca badantă și așteaptă un răspuns de la administrația locală pentru o locuință socială.

Cav-ul (Centro di aiuto alla vitta – Centru de susținere a vieții) din cadrul Clinicii Mangiagalli din Milano, fondat de Paola Chiara Marozzi Bonzi, sprijină femeile însărcinate cu probleme economice și nu doar oferind îmbrăcăminte și scutece pentru cei mici, ci și cu ajutor bazat pe ascultare, formare, reintegrare în muncă și, dacă este cazul, o subvenție economică și o locuință temporară (cele patru apartamente ale asociației li se vor alătura în curând alte șase apartamente în Sant’Ambrogio).

Numerele de telefon ale Centrului, aflat la Milano, Via Commenda 12, sunt +39 02 55 181 923; 02 55181923. Persoanele interesate mai au la dispoziție adresa de email: info@cavmangiagalli.it. De asemenea, pot completa un formular aici: www.cavmangiagalli.it/.