Maria, bătută până la moarte în Italia. Un suflet de om singur pe lume

O tânără de origine română, în vârstă de 30 de ani, a fost ucisă în bătaie la Roma. Locuia într-o baracă improvizată din zona Cristoforo Colombo, iar principalul suspect este concubinul ei. Nimeni nu a revendicat însă trupul fără viață al femeii. Michela Cicculli, consilier în cadrul primăriei de sector, a declarat citată de Globalist: „Vom fi noi alături de această biată femeie acum, pe ultimul său drum.”

Tot ce se știe despre ea e doar numele. Și că a fost bătută până a murit în zona Montagnola, în apropierea uneia dintre cele mai aglomerate străzi din Roma, Cristoforo Colombo. Maria locuia într-un mic parc din spatele blocurilor, dintr-un cartier foarte populat. Câteva corturi și barăci sunt amplasate în mod ilegal și în ele se adăpostesc bărbații și femeile care spală geamurile mașinilor pe la semafoare, în timpul zilei, sau cer de pomană în fața supermarketurilor. A murit acolo, ucisă de un bărbat mereu beat și care o bătea continuu. Cei care o cunoșteau povestesc că de multe ori Maria avea fața plină de vânătăi și că el o punea să se prostitueze. Femeia nu a cerut niciodată ajutor, vorbea foarte puțin limba italiană și probabil îi era și frică.

Era în dimineața zilei de 12 mai când un tânăr care își plimba câinele a observat un corp învelit de niște pături, în apropierea unui cort înconjurat de cutii de bere și resturi de mâncare. Au mai văzut-o și alții pe Maria, inertă, sub grămada de pături murdare, dar nimeni nu a anunțat poliția, ba unii au mormăit: „O fi beată…” Părea că doarme, dar câinele lătra continuu la ea, iar femeia nu deschidea ochii. Tânărul a chemat apoi o ambulanță, au dus-o la spitalul San Giovanni din Roma, dar starea Mariei era deja una foarte gravă. În zorii zilei de 13 mai, femeia a murit în urma traumatismelor cauzate de loviturile primite.

Locul unde a fost găsită Maria. Foto: Globalist

Carabinierii italieni au deschis o anchetă pentru a stabili dacă femeia a fost bătută de mai multe persoane sau dacă de moartea ei este responsabil numai bărbatul cu care trăia. Primăria Municipiului VIII a început imediat demersurile necesare pentru a intra în legătură cu familia victimei, dar până în prezent nimeni nu a revendicat corpul tinerei femei.

Michela Cicculli, consilier în cadrul primăriei a transmis: „Povestea Mariei nu poate fi dată uitării și dacă familia ei nu va face acest lucru, vom fi noi alături de această biată femeie. Suntem o comunitate solidară, care nu poate și nu are voie să tacă, pentru că povestea ei a devenit un fapt public la care trebuie să reflectăm. Îi datorăm asta Mariei și tuturor femeilor care în ultimele luni au subit violențe, au plâns și au strigat între zidurile caselor lor, fără să fie auzite și ascultate. Vom dona flori în amintirea ei și a tuturor femeilor care au suferit violențe domestice.”

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Un gest necesar, mai scrie sursa citată, pentru că este de neconceput ca această femeie să moară așa, abandonată de toată lumea. Este îngrozitor să-ți imaginezi că nimeni nu va plânge pentru ea, nimeni nu va cere să i se facă dreptate. O viață ucisă în tăcere. Nimeni nu revendică trupul Mariei acum, iar aceasta este ultima violență care i se întâmplă.