Maria, îngrijitoarea ucisă în Italia la locul de muncă de un fost profesor de matematică

Viața femeilor din estul Europei care vin în Italia să lucreze ca „badante” nu a fost niciodată una prea ușoară. Multe dintre ele au avut și au de îndurat umilințe, discriminare, orarii de muncă extenuante, iar statul italian nu le vine absolut deloc în ajutor, ci asistă la această exploatare în urma căreia sute de mii de femei au de suferit, mai mult sau mai puțin. Dar ca să fii ucisă pentru că nu-ți faci bine treaba este de neimaginat!

Maria Baran era din Ucraina și avea 67 de ani, o vârstă la care ar fi trebuit să se bucure deja de o viață liniștită, la pensie, alături de copii și nepoți.

Îngrijea în schimb la Torre Annunziata, lângă Napoli, o bătrână care avea un frate, în vârstă de 81 de ani, Pellegrino Reibaldi, pensionar, fost profesor de matematică la Liceul Benedetto Croce, foarte cunoscut și respectat în localitate. Sau cel puțin așa era. Până miercuri, 15 decembrie, când după o ceartă cu badanta surorii sale a pus mâna pe arma deținută legal și a împușcat-o.

Mariei i-au fost afectate organe vitale și femeia a murit pe loc. Practic o execuție, fără nicio posibilitatea pentru îngrijitoare de a se apăra. Bărbatul i-a reproșat mereu că nu-i place cum avea grijă de sora sa. Merita Maria să-i fie luată viața pentru asta?

Când au sosit carabinierii, Reibaldi i-a însoțit docil la mașină pentru a fi dus în cazarmă. Nu avea cătușe și masca o purta sub bărbie. Înainte de a urca în mașina carabinierilor s-a uitat în jurul său, zeci de oameni care locuiesc în zonă îl priveau cu stupoare. Prieteni, cunoscuți, vecini, uimiți de cele întâmplate. „Nu te voi ierta niciodată!!”, s-a auzit o voce din mulțime, poate a unei prietene sau rude de-ale Mariei.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI