Maria, moartă în Italia în timp ce încerca să își salveze caii din incendiu

Sicilia a fost din nou devastată de incendii în aceste zile, așa cum s-a întâmplat și în luna iulie. Au fost 44 de incendii pe care pompierii s-au angajat vineri și sâmbătă, 23 septembrie, să le stingă împreună cu pădurari și voluntari din protecția civilă din întreaga regiune.

În nordul Siciliei, temperaturile au depășit 38 de grade, iar operațiunile de stingere a incendiilor au fost îngreunate în mod deosebit de vântul puternic și fierbinte.

În zona Cefalù, din provincia Palermo, un incendiu devastator a avut drept rezultat o tragedie inimaginabilă: o femeie și-a pierdut viața încercând să-și salveze caii.

Maria David, în vârstă de 42 de ani, a murit în timp ce încerca să dea drumul cailor pentru a nu fi înghițiți de flăcări.

Incidentul a avut loc în jurul orei 19:00, lângă Cefalù. Maria încerca să-și elibereze caii dintr-un manej (loc special amenajat unde se dresează sau se antrenează caii, unde se învață călăria) pe care îl deținea în localitatea Mazzaforno.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În momentul tragediei se afla în compania tatălui și a fratelui său, dar aceștia nu au putut face nimic pentru a o salva.

Corpul ei semi-carbonizat a fost descoperit în apropiere de manej. Datorită fumului dens și vizibilității scăzute, se presupune că Maria și-a pierdut orientarea înainte de a fi cuprinsă de flăcări.

photo_2023-09-24_19-05-55
Maria David (Facebook).

Tot în incendiile de sâmbătă, un bărbat de 68 de ani și-a pierdut viața în zona rurală cuprinsă între Trappeto și Balestrate.

Incendiile din Sicilia au afectat nu numai vegetația, ci și clădiri și structuri turistice.

Edilul orașului Cefalù, Daniele Tumminello, a declarat: „Pentru aproape douăsprezece ore, teritoriul Cefalù a fost asaltat și devorat de flăcări. Aceasta este o situație inacceptabilă, în special având în vedere că incendiile au pornit din vecinătatea comunei montane Gratteri și s-au extins pe sute de metri, ajungând până la mare.”

Din cauza incendiilor, aproximativ 750 de turiști au fost evacuați din hotelul Costa Verde din Cefalù, dar au revenit la scurt timp în incintă, pericolul fiind îndepărtat.

În plus, aproximativ 150 de turiști, majoritatea germani, norvegieni și elvețieni, au fost salvați de pe plajă prin intervenția eficientă a Gărzii de Coastă și a navelor private, în urma unui incendiu ce a izbucnit în apropiere de plaja Mazzaporro, Cefalù. Din fericire, nu au fost înregistrate alte victime.

Autostrada A20 Palermo-Messina, între Castelbuono și Cefalù, a fost blocată din cauza unui incendiu și o porțiune a șoselei din Castellammare del Golfo a fost temporar închisă circulației pe ambele sensuri, în apropiere de Trappeto.

Din cauza situației de urgență, primarul orașului Gratteri, Giuseppe Muffoletto, a închis școlile și a invitat locuitorii să adopte toate măsurile de siguranță pentru a evita răspândirea flăcărilor în zonă.

O situație dramatică s-a înregistrat și în Palermo, unde șoseaua de centură a fost efectiv blocată în zona dintre Bonagia, via Belmonte Chiavelli și zona Pagliarelli, cu străzile literalmente în flăcări.

În Bonagia au fost mașini în flăcări în stradă și un alt incendiu a izbucnit în zona Ricas.

S-au mai înregistrat incendii în zona Agrigento și chiar în provincia Trapani.

Chiar și provincia Trapani, deși într-o măsură mai mică, a fost afectată de aproximativ patruzeci de incendii de ieri, cea mai afectată lunca, zona Castellammare del Golfo.

Incendiile din Sicilia continuă să țină autoritățile în alertă și să sublinieze necesitatea unei abordări pro-active pentru prevenirea și combaterea lor.