Maria și Delia, româncele ucise în Italia. Un bărbat a fost dus la poliție

Două femei românce au fost găsite moarte la Naro, regiunea Sicilia, în noaptea de joi spre vineri, 4 ianuarie 2024. Un bărbat a fost dus la poliție și interogat.

Maria Rus, în vârstă de 57 de ani, a fost descoperită carbonizată în urma unui incendiu izbucnit în locuința ei situată în vicolo Aveina, în jurul orei 2:00.

Pompierii din Agrigento, ajunși la fața locului, au stins flăcările și au descoperit corpul femeii. Maria Rus, de naționalitate română, era de mult timp rezidentă în Naro.

Trupul carbonizat al Mariei era la pământ, lângă uşă. Poate că încercase să scape. La mică distanță a fost găsit incendiat un fotoliu, care ar putea fi punctul de plecare al incendiului.

La aproximativ 150 de metri distanță, într-o altă locuință situată pe via Leonardo Da Vinci, aproape de biserica Sant’Erasmo, o a doua femeie româncă, Delia Zărnescu, în vârstă de 58 de ani, a fost găsită fără viață, într-o baltă de sânge.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Există suspiciuni că a fost victima unui act violent, având în vedere că în locuință era dezordine, ca și cum ar fi fost jefuită, iar pe corpul său au fost observate semne de violență. Pe corp avea urme de înjunghiere.

Cei care au intrat în casă și au văzut locul crimei vorbesc despre o ferocitate fără precedent.

Se pare că femeile erau prietene. Delia Zărnescu era din Lupeni, județul Hunedoara și locuia de peste 20 de ani la Naro, unde a fost căsătorită cu un italian de profesie contabil.

După moartea soțului său, românca ar fi avut ptobleme economice și ar fi apelat la diverse trucuri pentru a se putea descurca, relatează Today.it.

Delia Zărnescu și Maria Rus

Potrivit anchetatorilor, a fost o crimă dublă, care s-a produs probabil la scurt timp una de cealaltă.

Parchetul din Agrigento a deschis un dosar de anchetă pentru a clarifica circumstanțele celor două decese. Primele investigații sugerează o posibilă legătură între cele două cazuri.

La fața locului au fost prezenți procurorul adjunct Salvatore Vella și substitutul procurorului Elettra Consoli, împreună cu medicul legist Mosa.

Carabinierii au interogat un bărbat de naționalitate străină, însă până în prezent nu există o confirmare oficială a implicării sale.