Martina, o fetiță prinsă în disputa dintre mama româncă și tatăl italian: „Vreau să stau în România”

În seara zilei de duminică, 24 februarie, programul de televiziune Le Iene, de pe canalul Mediaset – Italia, a prezentat cazul unei fetițe românce în vârstă de 10 ani, prinsă în disputa care se dă între mama sa de origine română și tatăl italian. Părinții sunt divorțați și fetița trăiește cu mama sa în România, la Focșani, unde dorește să rămână. Tatăl o vrea în schimb cu el, în Italia.

Luigi Pelazza, reporterul de la Le Iene, ne-a spus povestea Martinei, un copil disputat între tatăl Vincenzino și mama, Claudia, de origine română. Cei doi au fost căsătoriți în Italia și la început părea că totul mergea bine, dar la puțin timp au apărut neînțelegerile și certurile, până când, cu scuza de a-și vizita mama bolnavă, Claudia o ia pe Martina și se întoarce în România. Fără să se mai întoarcă vreodată în Italia. „Stăteam toată ziua închisă în casă, îmi dădea câte 10 euro la săptămână, se plângea mereu că nu sunt bani, doar asta îl interesa”, avea să povestească mai târziu, Claudia despre fostul ei soț.

De când cele două au plecat din Italia, Vincenzino nu își mai poate vedea fiica și potrivit spuselor sale, fetița, care și-a manifestat dorința să rămână în România, a fost influențată de mama sa în acest sens. Claudia însă declară: „Nu l-am denigrat niciodată în fața fetiței.”

Reporterul italian decide apoi să meargă și să vorbească cu mama fetiței în România și reușește să organizeze un apel telefonic în care tatăl italian și fiica pot vorbi între ei. Dar Martina, deși micuță și emoționată, îi repetă din nou: „Ciao, tăticule, eu sunt bine, nu te îngrijora pentru mine, îmi place să stau cu mama. Vreau să rămân cu mama, în România”.

Martina a repetat același lucru și în fața judecătorilor de la Tribunalul unde a fost întrebată cu cine vrea să locuiască.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Reportajul celor de la Le Iene, poate fi urmărit în video de mai jos:

@rotalianul