Mărturie în lacrimi a șoferului român care a ucis în Italia un adolescent de 17 ani și a rănit-o grav pe sora lui

Vasile Teleptean, un șofer de naționalitate română în vârstă de 55 de ani, se confruntă cu acuzații grave după ce a fost implicat într-un tragic accident rutier care a avut loc vineri, 23 februarie 2024, petrecut pe strada Valle Armea din Bussana, un cătun situat în orașul italian Sanremo.

1200-2024022711091
Vasile Teleptean condus în sala de judecată. Sursă foto: sanremonews.

Incidentul s-a soldat cu moartea unui tânăr de 17 ani, Mohtadi Doukhani, în timp ce sora sa de 15 ani a fost internată în spital, în stare gravă.

După trei zile petrecute în arest la Sanremo, Vasile a oferit o mărturisire emoționantă în fața judecătorului, care a validat arestarea conaționalului nostru.

În timpul interogatoriului, cu asistența avocatului său, Luca Brazzit, șoferul român a fost acuzat de ucidere din culpă în trafic, neacordarea primului ajutor și vătămare corporală din culpă.

În lacrimi în fața judecătorului, Vasile și-a exprimat regretul profund pentru tragedia care a avut loc, menționând că nu și-a dat seama imediat de gravitatea situației.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Avocatul său a transmis presei că bărbatul de 55 de ani este profund afectat de incident și a încercat să coopereze cu autoritățile judiciare în limita posibilităților sale.

„Clientul meu a reconstituit ceea ce s-a întâmplat la Bussana, dar, în acest moment se păstrează discreția maximă, având în vedere că Parchetul este încă angajat în ancheta care implică poliția locală.

Cu siguranță, Vasile Teleptean a fost primul care s-a declarat îndurerat de cele întâmplate, dar și de faptul că nu și-a dat seama de cele întâmplate”, a declarat avocatul Luca Brazzit.

Interogatoriul a durat mult, confirmând că șoferul român a dorit să explice întreaga dinamică a accidentului.

„S-a pus la dispoziția justiției cum a putut, dar nu reușește să se exprime. Este un lucrător, un om ca toți ceilalți care s-a găsit în situația de a trăi o dramă.

Nu se compară cu durerea familiei celor doi tineri, cărora le oferim apropierea și îmbrățișarea noastră”, a mai precizat Brazzit.

 

Această tragedie a adus în prim-plan nu doar consecințele devastatoare ale neglijenței în trafic, ci și complexitatea emoțională a celor implicați în astfel de incidente, subliniind importanța responsabilității și empatiei în comunitatea noastră.