Masa de Crăciun, oferită gratis de doi români din Italia oamenilor în vârstă, singuri și nevoiași

„Basm de Crăciun la porțile Romei”, au definit italienii de la Corriere della citta gestul a doi soți români care dețin un restaurant la Tivoli, localitate de la marginea Romei, care oferă pe data de 25 decembrie, în ziua de Crăciun, o masă gratuită vârstnicilor nevoiași și singuri.

Taverna lui Dracula este restaurantul deținut de Raisa Claudia Hampau și soțul său.

„De Crăciun se poate face mai mult…” („A Natale si può fare di più…”), au anunțat proprietarii de la „Taverna di Dracula”, care nu sunt la prima inițiativă de acest gen.

„Pe 25 decembrie, de la 12:30 la 14:30 Taverna lui Dracula oferă de Crăciun masa de prânz drept cadou persoanelor în vârstă, singure și nevoiașe”, au anunțat cei doi români. „Crăciunul acesta nu veți fiți singuri. Va fi un prânz cu bun gust și în compania altor persoane”, au mai adăugat ei în anunțul lor.

Nu este prima dată când cei doi soți de origine română, care administrează restaurantul situat în centrul istoric al orașului Tivoli, lansează o astfel de inițiativă.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În ultimii ani, același „cadou” l-au oferit oamenilor săraci și singuri și acțiunea lor a avut un succes considerabil, atât de mult încât pe 4 septembrie restaurantul a câștigat premiul „Tivoli Onlus” la Festa dei Popoli 2022, tocmai pentru inițiativele altruiste.

Dar cea mai mare satisfacție sunt sutele de comentarii de la oameni care au auzit despre acest prânz.

„Suntem obișnuiți să trăim într-o lume plină de egoism și indiferență față de oamenii singuri, iar aceste gesturi încălzesc sufletele”.

„Am crezut că este o glumă, dar nu, chiar sunteți minunați”.

„Acesta este spiritul Crăciunului, mulțumesc în numele meu, pentru această sensibilitate a voastră, Dumnezeu să vă binecuvânteze”.

„Felicitări pentru gestul frumos față de cei care vor fi singuri și fără o masă întinsă, veți oferi un zâmbet și o companie bună și mai ales căldură umană în aceste zile speciale”, acestea sunt doar câteva dintre miile de mesaje de sub postarea de pe Facebook care anunță prânzul gratuit oferit de restaurantul Taverna di Dracula.